Jul, Julebryllup

100 kr. for et stykke julekage?

 

JulekageKage er ikke bare kage, og slet ikke, hvis man kan ende med at betale 100 kr. pr. kuvert. Derfor har min forlovede og jeg været på jagt efter de helt rigtige smage, og den helt rigtige pris i henhold til vores bryllupskage. Det gode ved hele dette forløb er, at man har en lovlig grund til at mæske sig i alverdens lækre kagevariationer – for man skal smage alle sammensætninger for at finde den perfekte.Kagesmagning


Det svære valg

Til vores julebryllup starter vi festen med at spise bryllupskage, så den skal være frisk og ikke alt for tung. Derfor var det vigtigt for os, at smagssammensætningen sad lige i skabet. Den første kagesmagning foregik på et kendt bageri i København. Desværre var en mousse skilt, og konditoren havde ikke rigtig nogle ideer til udseendet på vores kage, da af naturlige årsager skulle have et vinterligt og julet look. Derudover var kuvertprisen lige omkring 100 kr., og det er bare rigtig mange penge for et stykke kage. Penge som kan bruges på andre ting til bryllupsfesten (barregningen).Kagesmagning 2

Smagning nummer 2 bestod af en smagekasse, hvor man fik forskellige små kager med hjem. Kagerne var virkelig lækre, og vi var meget tæt på at vælge denne konditor. Grunden til, at valget alligevel ikke faldt på dem var, at den pris der fremgik i deres materiale ikke stemte overens med den pris, vi fik at vide, da vi havde møde med konditoren (90 kr.). Dette fik os til at tænke i nye retninger – måske en privat konditor kunne hjælpe os med vores bryllupskage. Ganske rigtigt fandt vi en privat, der både kunne tilbyde os en rigtig fin pris og ydermere en rigtig lækker smag til kagen. Valget faldt på en smagssammensætning af chokoladebunde med hyldeblomstmousse, og endnu et lag med passionfrugtmousse slutteligt overtrukket med en vaniljefondant.

Det endeligt valg


En Kage(mand)s tanker

Endelig nåede vi til et punkt, hvor jeg for alvor begynde at melde mig ind i bryllupsplanlægningskampen – maden eller i dette tilfælde kagen. Det har været en udsøgt fornøjelse at have en undskyldning for at proppe sig med kage. Det mindede mig om dengang man var til børnefødselsdag, og en af mine venners mor altid havde lavet en masse forskellige former for fyld og topping, dertil havde hun skåret kagebunde ud i mineformer, så man selv kunne bygge sin egen lagkage. Den søde barndom! Næste kapitel i bloggen kommer til at handle om, hvordan man laver den perfekte bryllupsjuleøl til julebryllupskagen – Glæd Jer!

May your days be merry and bright. May all your Christimases be white.

-Juleekspert Daniel Røde

 

Forrige Indlæg Næste Indlæg

Ingen kommentarer

Skriv en kommentar