Der er flødebolleræs uh uh!

Den rigtige risengrød

Nu skal den store kamp endelig afgøres: Skal smørklatten være ovenpå kanelsukkeret, eller skal smørklatten være dækket af kanelsukker. Pyrus mener, at den skal være ovenpå kanelen. Lunte fra Nissebanden serverer sin grød med smørklatten inden kanelsukkeret.

Risengrød


Risengrøden

Under dynen, i høkassen, kogning i gryde eller måske laver du din risengrød i en bagemaskine. Jeg vil i dette indlæg ikke forklare jer, hvordan I skal lave jeres risengrød, for det er jeg sikker på, at I har helt styr på. Det er selve serveringen, jeg tager fat på i dag.

Risengrød stammer tilbage fra 1800 tallet, og dengang var det kun de rige, der havde råd til denne himmelske mundfuld. Dette skyldtes blandt andet, at ris var en importvare, og det var utrolig dyrt at skaffe dem til landet.  I dag er historien en helt anden, import til både nisser og mænd er blevet meget lettere og billigere. Risengrøden er blevet allemandseje, og de fleste nyder gerne en portion eller ti, når juletiden nærmer sig. Spørgsmålet er bare, hvordan man serverer risengrøden?

IMG_5986

A: Grød, smør og kanelsukker

Dette er min forlovedes udgave. Hun er af den faste overbevisning, at grøden skal i skålen først (her er vi nok alle enige), derefter skal smørret placeres på den nøgne grød, og hele molevitten dækkes med kanelsukker.

IMG_5985

B: Grød, kanelsukker og smør

I min udgave af risengrødserveringen skal grøden i skålen først, derefter dækkes grøden af kanelsukker og på toppen placeres en lille smørklat.

IMG_5984


KAMPEN

Det smager selvfølgelig fuldstændig ens, men vi kender alle disse små ting. Ting smager bare bedst, hvis de er serveret på den måde, man bedst kan lide. Jeg foretrækker B, og min forlovede kan bedst lide A, men hvad siger I derude i juleland? Hvordan kan I bedst lide jeres risengrød, og har I måske en helt tredje måde at servere grøden på?

Der er naturligvis også en lille ekstra kamp, som handler om, hvad man skal drikke til risengrød. Jeg foretrækker den helt klassiske nisseøl, men hvilken af disse to er så den bedste?

IMG_6021

A: KB Juleøl

B: CERES Jule-hvidtøl

Hvilken er jeres favorit, eller drikker I noget helt tredje til risengrøden? Jeg er spændt på at høre jeres svar!

Jeg ønsker dig en glædelig fredelig jul.

-Juleekspert Daniel Røde

5 kommentarer

 • Sacha-Natascha

  Hverken eller. Jeg laver en fordybning, hvor jeg putter smørklatten i, og så kanel RUNDT OM, så de ikke rører hinanden.
  Synes smørret smelter bedst, hvis det rører grøden, og kan godt lide at det kan ses, så derfor ingen kanel over.
  Dog bliver der drysset en del kanel og lagt en del smørklatter undervejs 😛

  Drikker rød saftevand til

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sussi

  Jeg har faktisk aldrig rigtig tænkt over det før. Tror jeg har brugt begge mange gange. Men ville nok vælge B. Og jeg har og vil altid drikke rød blandet saftevand til. Det er perfekt til risengrød

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Heidi

  grød smør og kanelsukker og KB juleøl

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Rikke Lysskov

  B: Risengrød, kanelsukker og så smørklat!
  Og hvis der skal drikkes nisseøl til skal det helt klar være den fra KB! Ellers er rød saftevand det som står på bordet her hjemme når der serveres risengrød

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Fruvejlby

  Grød: a – læg mærke til at lunges smør klat jo aldrig bliver dækket, tiltrods for at kanelsukkeret rigtigt nok kommer på til sidst. Jeg vil synes smagen bliver før tør af kanel.
  Nisseøl: b – kb indeholder lakrids og alt mulig andet gøgl som for mig gør smagen for kunstig. Jeg sværger til ceres, men skal der rigtig være fest, kan det betale sig at gøre en indsats for at få fat på nisseøllen fra Thisted bryghus. Desværre kommer den vist ikke rigtig i butikkerne udenfor Thisted omegn.

  Som bonus info kan jeg fortælle at det herhjemme handler om at sukker og kanel SKAL blandes sammen, inden det drysses over. Jeg er ligeglad, men manden mener nærmest det er uspiselig uden.
  Jeg hat en veninde der mener, at der ikke skal serveres Nisseøl til, men derimod rød saftevand der hældes over den serverede grød, (med kanelsukkeret og smørklatten) hvorefter der røres rundt. Ikke appetitligt syn i min optik.

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Der er flødebolleræs uh uh!