De oversete voksenjulekalendere

Sidste års julehit

Sidste år blev en ny julesang til. Sangen hed “Nu Julen Er Her“. Musikken er lavet af Stig Skovlind, og jeg har forfattet tekst og indsunget sangen. Sangen handler om den hygge julen spreder, når den rammer os. Derudover handler den også om julekalendere, og den glæde, som julen altid bringer med sig.


Historien bag hittet

Okay – det blev aldrig et julehit, men det blev til den julesang, jeg gerne ville lave, og som jeg havde mulighed for. Sidste jul blev jeg kontaktet af musiker Stig Skovlind. Stig ville gerne have mig til at lytte til hans nye julesang, og det gav mig straks en ide. Jeg kunne selv lave en julesang. Jeg har altid elsket at synge, og har i tidernes morgen nået et par runder videre i Popstars (datidens X-factor). Derfor spurgte jeg Stig, om han havde noget musik, jeg måtte bruge. Stig havde heldigvis noget musik, jeg gerne måtte bruge, og jeg fik hurtigt skrevet en tekst. Et par dag efter stod jeg i en mini  hjemmestudie, og på to timers tid var sangen indspillet.Fil_000 (4)Jeg blev medlem af KODA, og fik lavet et cover til julesinglen, og dermed var “Nu Julen Er Her” født. Julesangen er udgivet independent, det vil sige, at det kun er mig og musikeren der har rettighederne til den.IMG_6306


Lyrics og musikvideo

?Nu Julen Er Her?

Tekst og Vokal: Daniel Røde
Musik: Stig Skovlind

En julekalender med lune som få
I sindet den rammer, som julens flammer
Om julemagien vi alle jo drømmer
Rammer i hjertet som hamrer, vi møder

Julekalenderstemningen er
Smil på vor læber, klæder alle enhver.

Nu julen er her.
På loftet det sner.
Træet det stråler, gæsterne skåler.
Lystige folk
Bli?r gavernes tolk
Træet det stråler, gæsterne skåler.

Jul, kære jul, du er stjerneklar
Det trindrende skær hver julenat har.
Jul i hvert loftrum, jul i hvert sind
En lystig kalender byder velkommen ind.

Julekalenderstemningen er
Smil på vor læber, juler alle enhver.

Nu Julen er her.
På loftet det sner.
Træet det stråler, gæsterne skåler.
Lystige folk
Bli?r gavernes tolk
Træet det stråler, gæsterne skåler.

Hvor bordet var dækket med hjerternes glød
Hvor juleøl flød, og julen betød
Hver gæst og hver mand, der lagde vejen forbi
Tog del i den højtid, der gør os så fri.

Julekalenderstemningen er
Smil på vor? læber, til advent især

Nu Julen er her.
På loftet det sner.
Træet det stråler, gæsterne skåler.
Lystige folk
Blir gavernes tolk
Træet det stråler, gæsterne skåler.

Teksten er skrevet på sådan en måde, at den kunne passe som officiel julekalendersang til min egen-producerede julekalender Den Lystige Julekalender, men hele tanken bag er også, at det skal være en julesang, som spreder hygge – julehygge. Den slags julehygge, der giver én lyst til at smække benene op, og nyde et stort glas glögg eller en juleøl. Teksten er også at finde i den officielle musikvideo, som er en meget beskeden produktion, som også blev til på ganske kort tid.


ET NYT JULEHIT!

Igen i år laver jeg en helt ny julesang. Sidste års julesang blev til over hals og hoved, og jeg havde stort set ingen tid til at forberede noget. I år er sagen en helt anden. Musikken til julenummeret er et helt nyt stykke musik, som er lavet af Stig Skovlind. Ydermere har jeg også fået en virkelig god producer, som har produceret flere kendte sangere og musikere. Han skal sørge for, at sangen bliver helt perfekt. Jeg skriver igen selv teksten og synger selv, og i år har jeg allieret mig med en virkelig dygtig sanger, som også skal bidrager til sangens kvalitet. Vi skal i studiet på lørdag for at indspille vokaler, og så skal sangen produceres færdig bagefter. Julesangen bliver tilgængelig på alle de kendte musiktjenester omkring slutnovember, og jeg glæder mig utrolig meget til, at I kan høre, hvad der gerne skulle blive årets julehit. I mellemtiden kan I klikke jer fordi et af disse links, hvor sidste års julesang kan streames:

Spotify: http://open.spotify.com/track/17ddvOZmSvUAZccj6AwrYT

iTunes: https://itunes.apple.com/dk/album/nu-julen-er-her/id947351938?i=947351942&l=da

Amazon: http://www.amazon.com/Nu-Julen-Her-Daniel-R%C3%B8de/dp/B00QLVRF14

TIDAL: tidal.com/track/38838609

Deezer: www.deezer.com/album/9278758

Jeg ønsker dig en glædelig fredelig jul.

-Juleekspert Daniel Røde

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

De oversete voksenjulekalendere