Julekalenderbogen - en anmeldelse

Julekalenderens historie – en udstilling

Reklame for Post & Tele Museum

Det var en skøn tur ned af mindernes korridor, da jeg i går besøgte Post & Tele Museums udstilling om julekalenderens historie. Udstillingen åbner d. 13 november, men jeg fik et eksklusivt indblik bag kulisserne, og selvom jeg ikke kan fortælle alt, så er denne udstilling helt sikkert et besøg værd.12111971_836015923185834_6973186242534216497_n

Bamses kæmpestore røde gummistøvler, skelettet fra Absalons Hemmelighed, indersiden af Nissebandens vandmølle er bare brøkdele af, hvad denne julekalenderudstilling indeholder. Udstillingen tager dig på en tidsrejse fra den allerførste julekalender i 1962 og til sidste års moderne sci-fi julekalender Tidsrejsen. Du har endda muligheden for at se ALLE de papjulekalendere DR har udgivet gennem tiden.

IMG_1117

Den første julekalender hed “Historier fra hele verden”, og den blev sendt på DR i 1962. På billedet ses den officielle papjulekalender.

Det skal lynhurtigt siges, at det kun handler om DR’s julekalendere. Derfor skal man ikke forvente at se Pyrus komme springende frem og råbe “COOL JUL”. Dog skal man forvente et glad nostalgisk rejse.

Julekalendere så langt øjet rækker

Julekalendere så langt øjet rækker


Emmer af hygge

Om udstillingen skriver Post & Tele Museum: “Julen begynder i Købmagergade. Post & Tele Museum og DR præsenterer en jule-særudstilling, som rummer glædelige gensyn med alle de kendte og elskede figurer fra mere end 50 år med julekalendere. Her er oplevelser og julestemning for alle aldre.“. Disse oplevelser skal I glæde jer til, for selvom jeg ikke oplevede den færdige udstilling, var det allerede meget tydeligt, hvilken stemning museet forsøgte at skabe. Man bliver straks fanget af nostalgiens magiske greb, og man slippes først, når man forlader udstillingen igen. Jeg var for en stund 10 år igen, og tænkte tilbage på Bamses Julerejse fra 1996, som stadig er og bliver en af de bedste julekalendere der findes. Jeg havde med andre ord en fest.

De dejlige minder. På billedet ses alle de originale rekvisitter fra Bamses Julerejse

De dejlige minder. På billedet ses alle de originale rekvisitter fra Bamses Julerejse


En varm anbefaling

Morten Post fra Vinterby Øster og alle hans venner er også at finde på udstillingen

Morten Post fra Vinterby Øster og alle hans venner er også at finde på udstillingen

Jeg vil helst ikke afsløre mere om udstillingen, da den skal opleves. og for sølle 50 kr i entrépris, er det bare med at komme afsted. Men husk nu, at udstillinger først åbner d. 13 november. Jeg lover, at jeg nok skal give en mere omfangsrig beskrivelse af udstillingen, når den åbner. Så kan det også være, at der kommer et par billetter på højkant.

Jeg ønsker dig en glædelig fredelig jul.

-Juleekspert Daniel Røde

1 kommentar

  • Julie

    Er det ikke det samme som var i den gamle by sidste år ?

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Julekalenderbogen - en anmeldelse