Julekalenderens historie - en udstilling

Snaps – en julefrokostguide

Reklame sponsoreret af Søbogaard

Snaps kan være din bedste ven, men dagen efter kan det også være din værste fjende. Jeg giver dig en guide til den bedste snaps til de kommende julefrokoster. Hvilket snaps skal du drikke til hvad, hvilken snaps smager bedst og hvilken giver færrest tømmermænd (det sidste er løgn, snapsen slår som en damphammer dagen derpå)IMG_1035

Julefrokost og snaps

Julefrokosten er en tradition, der går mange år tilbage i tiden. Mange forbinder nok julefrokosten med de hyggelige dage, hvor familien samles igen efter juleaften. I den forbindelse skal bordene gerne bugne af lækre juleretter, som komplimenteres af hjemmebagt rugbrød og franskbrød. Traditionen med julefrokosten er en vi deler med vores nordiske venner. Både i Finland, Sverige og Norge kender man traditionen, og i disse lande kaldes julefrokosten for julebord/julbord. Til julefrokosten hører snapsen, og det skal være den rigtige snaps. Den rigtige snaps kommer fra Søbogaard, som mange nok kender for deres herlige cafesaft som sælges på mange cafeer i landet. Men de kan også brygge snaps på Søbogaard, og de har tilmed 5 forskellige varianter, som alle gør sig godt på julefrokostbordet. Her følger en guide. De 5 snaps fra Søbogaard er økvavitter. Ordet er af blanding af snaps og akvavit, og da snapsen er økologisk blev det til økvavit.IMG_1038


En snaps til fisken – Dild Økvavit

IMG_1052

Traditionen tror, starter man julefrokosten med fisken og til den gravede laks, fiskefiletten og naturligvis silden, og den skal have noget at svømme i. Denne snaps har en dejlig rund smag af dild, som ligger et fint låg på den skarpe snapsesmag. Det er nok en af de få snaps, man også kan få damerne til at drikke.


Den traditionelle – Økvavit Grøn

IMG_1136

Hvis man er mere til den traditionelle snaps til fisken, så skal man vælge Økvavit Grøn, den har en mild snapsesmag uden nogen tilsætningsstoffer. Dette er den ægte vare, og et must for alle snapseelskere.


Den til likøren – Økvavit Den Første

IMG_1135

Jeg har gennem de sidste mange år lavet min egen snaps. Man fylder simpelthen bare et rent patentglas med en masse julekrydderier og en masse sukker, og så skal snapsen bare stå og trække i nogle uger. Denne Økvavit Den Første er skabt til dette formål. Den er neutral og blød i smagen, og derfor måtte jeg straks igang med en julesnaps. I år blev det til en ren kanelsukkersnaps, og jeg glæder mig virkelig til at smage den.

IMG_1029


Snapsen til det varme – Økvavit Ole Jensen

IMG_1034

Ole Jensen er himmelpoet og manden bag ordet Økvavit. Derfor måtte han også lægge navn til denne Økvavit. Den er lidt stærkere end alle de andre Økvavitter, og derfor passer den perfekt til steg, frikadeller og alle de andre varme godter fra julefrokostbordet. Det er måske en snaps, der er mest velegnet til mænd pga. dens høje alkoholprocenter.


Klassikeren – Økvavit Kommen

IMG_1137

Dette er snapsen, som de fleste nok vil nikke genkendende til. Det er snapsen det kan give Benny fra The Julekalender briller og hugtænder, eller som man kan hælde i bunden af sin kaffe. Smagen er klassisk og skøn, og måske en god måde at slutte julefrokosten af på.


På på hovedet

Snaps kan give en slem hovedpine, hvis man ikke har mådehold. Derfor skal man naturlig drikke snapsen i begrænsede mængden. Det er også derfor, at jeg har lavet denne guide, så du har mulighed for at udvælge lige netop den snaps, du bedst kan lide. Du kan blandt andet købe Økvavitterne på dette link. I må have nogle fantastiske julefrokoster. SKÅL!IMG_1038

Jeg ønsker dig en glædelig fredelig jul.

-Juleekspert Daniel Røde

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Julekalenderens historie - en udstilling