Optagelse af julemusikvideo

En rejse gennem alle tiders julekalendere

Reklame for Post & Tele Museum

I fredags åbnede udstillingen om Julekalenderens Historie på Post & Tele Museum, og jeg var naturligvis forbi udstillingen.

IMG_1307

I begyndelsen af november besøgte jeg for første gang udstillingen, og i den forbindelse bragte jeg dette indlæg. Nu har Post & Tele Museum slået dørene op for udstillingen, og det var en fornøjelse at besøge museet.

Julekalenderens historie

Rejsen begyndte allerede ved indgangen til museet, hvor velkendte Bering Blomster havde pyntet rigtig fint op.

IMG_1293 (1)

Jeg bydes pænt velkommen, da jeg entrere museet. Der dufter dejligt af glögg og julegodter, som kan købes i museets julecafé, men det må vente til senere, det er udstillingen, jeg er kommet for at besøge. Derfor går jeg straks på tredje sal, hvor selve udstillingen befinder sig.

IMG_1295

Det første jeg dvæler ved er skitserne til årets U-landskalendere. Her kan man se, hvordan tegneren har udviklet sine ideer. Jeg drages dog hurtigt videre, da mit øre fanger lyden er Lillebrors stemme. Det viser sig at stamme fra udstillingens julekalenderbiograf, hvor man se afsnit af nogle af de velkendte julekalendere, og lige nu er det ‘Ingrid og Lillebror’ fra 1971, der vises på lærredet.

IMG_1336

Fra biografen tages man på en tidrejse fra 1962, hvor man kan se de dukker, der var med i de første julekalendere på DR, og derfra kan man på væggen følge pap-julekalenderens udvikling fra 1962 og til i dag. I samme lokalet kan man også se nogle af rekvisitterne fra ‘Absalons Hemmelighed’, som er den julekalendere DR sender i år.

IMG_1300

I udstillingens næste lokale kan man se DR’s mest velkendte dukkefigurer fra 70’erne. Anton, Knud, Gniske og alle de andre.

IMG_1317 IMG_1313 IMG_1304

Nu kommer til vi til 80’erne, og her skal man ikke glemme det storslåede eventyr om ‘Jul På Slottet’ fra 1986.

IMG_1311

Interaktivitet

Udstillingen giver også gæsterne mange muligheder for interaktivitet. Både ved ‘Nissebanden’, ‘Pagten’ og ‘Tidsrejsen’ har man mulighed for diverse aktiviteter, men det vil jeg ikke fortælle mere om, for det skal man selv opleve, når man besøger udstillingen.

IMG_1331 IMG_1320 IMG_1306

Jeg kan kun give den Post & Tele Museum‘s udstillingen om Julekalenderens Historie mine varmeste anbefalinger med på vejen. Det er nostalgisk, hyggeligt og virkelig stemningsfyldt at genopleve julekalenderens historie.

Jeg ønsker dig en glædelig fredelig jul.

-Juleekspert Daniel Røde

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Optagelse af julemusikvideo