I et vinterhvidt vidunderland

Svenske julegodter

Struvor er et tyndt småkagelignende friturestegt bagværk af svensk og norsk oprindelse. De er en traditionel julespise, og de laves ved hjælp af et stjerneformet jern, som i Sverige kaldes et struvjärn.

IMG_1404

Først og fremmest skal man anskaffe sig det helt specielle jern, man bruger til at bage struvor. Jeg købte mit hjem fra en norsk butik, og det kostede omkring 150kr, så det var ikke så galt. Man kan finde jernet på dette link. Lad os komme igang!

IMG_1380

Juleekspertens Struvor

1 æg
1 dl. mælk
1 dl. mel
½ tsk. salt
1 spsk. sukker

Sådan gør juleeksperten

1. Pisk ingredienserne sammen til en glat flydende dej.IMG_13782. Varm olien op til 180 grader og placer jernet i olien.IMG_13923. Dyp det varme jern ned i dejen, og sørg for ikke at dække toppen af jernet med dej.
4. Struvorne steges i 45-60 sekunder, til den er gyldenbrun.IMG_14005. Struvorne skal hvile på fedtsugende papir.IMG_1402

6. Når alle struvorne er bagt færdige, skal de vendes i kanelsukker.IMG_1413

Velbekomme

Jeg ønsker dig en glædelig fredelig jul.

-Juleekspert Daniel Røde

2 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

I et vinterhvidt vidunderland