Svenske julegodter

Julekalenderkunst

Reklame i samarbejde med Citatplakat

Glædelig 1. december. Ja, så er julemåneden endelig kommet, og det er endelige blevet tid til julekalendere på tv. I den forbindelse er det også blevet tid til at genopfriske nogle af de klassiske julekalendercitater.

IMG_2161

Den kære gamle julekalender

Julekalenderen som vi kender den i dag stammer tilbage fra 1962, hvor DR for første gang sendte en julekalendere på tv. Julekalenderen hed “Historier fra hele verden”, og der er løbet meget vand under broen siden dengang. Fælles for tv-julekalenderne er, at de kan samle danskerne om tv-skærmene. De er blevet folkeeje og folkekære, og noget alle danskere har en holdning til. Jeg tror ikke, der findes et eneste mennesker i Danmark, som ikke på stående fod kan fortælle, hvilken julekalender, de har som favorit, og hvilken de synes mindst om. Derudover kan de fleste også citere mange tv-julekalender, og det gav mig ideen til at kontakte firmaet CITATPLAKAT.DK

IMG_2062

CITATPLAKAT.DK

CITATPLAKAT.DK er et dansk firma, som har specialiseret sig i at lave moderne citatkunst. Konceptet et, at lave plakterne med relaterbare citater fra kendte danske film, sjove øjeblikke på youtube eller andre underlige eller sjove fænomener. Det kan være alt fra Egon Olsens skideballer eller et “ALTI’ ALTI'” fra Alti’ Alti’-manden. Plakaterne bliver i meget bredt omfang brugt til gaver, da mange kan nikke genkendende til citaterne, og ofte bruges de som en mere personlig gave da man ofte har brugt citaterne sammen med bestemte menneske. Vi har selv et par stykker hængende herhjemme, og de har givet anledning til mange smil fra os og vores gæster.

Julekalendercitater

I samarbejde med CITATPLAKAT.DK har jeg udviklet nogle unikke julekalendercitatplakater, som nu kan købes på CITATPLAKAT.DK‘s hjemmeside. Jeg er vidst ved at være en ægte juleentreprenør. Vi havde en utrolig lang liste, men vi udvalgte 5 af de bedste julekalendercitater.

A tror lige a skal ud og puste grise op

IMG_2169

Oluf har sine helt egne geniale udtryk i ?The Julekalender?. Et af dem er ?A tror lige a skal ud og puste grise op?, som selvfølgelig ikke betyder at han skal ud og blæse i en gris, men at han altså skal en tur på tønden. Så selvom citatet egentlig ikke er så stuerent endda, er det stadig så genialt at det skal have sin egen citatplakat!

Bob bob bob bob!

IMG_2167

?The Julekalender? må sammen med Jul på Vesterbro være den sjoveste voksenjulekalender der er lavet, og julekalenderen har da også skabt et helt nyt udtryk samt en gestus! Vi har forsøgt at fange både gestussen og det fede udtryk: ?Bob bob bob bob?

Halli hallo, og lige et øjeblik!

IMG_2176

Alletiders Jul er er fantastisk julekalender, og nok også dem mest sete. Pyrus har da også en helt særlig karakter, og bruger nogle sjove udtryk engang imellem. Det bedste må dog være det der er angivet på denne super fede retroplakat, nemlig: Halli hallo, og lige et øjeblik!

Anton, du har revnet dine bukser! Det ved jeg godt, din odder!

IMG_2161

Jullerup Færgeby er en af de bedste julekalendere, der nogensinde er rullet over skærmen på dansk TV. Faktisk er julekalenderen så god, at der er lavet en efterligning (Yallahrup Færgeby). Ud over sangen ?Fire strømper uden fod, en tomat så rød som blod, og en gammel gulerod, kan du få for en krone?, bliver sunget hvert 5. minut bliver de geniale citater.

Rigtig glædelig 1. december, og god fornøjelse med julekalenderne i aften.

Jeg ønsker dig en glædelig fredelig jul.

-Juleekspert Daniel Røde

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Svenske julegodter