Emma og Julemanden - En anmeldelse.

JUL – det er en ordre!

Det er godt nok en del år siden, at jeg har skrevet en boganmeldelse, men da bogen ‘Jul, det er en ordre!’ dumpede ind af brevsprækken, så måtte jeg simpelthen finde ud af, hvad denne moderne julefortælling havde at byde på.

IMG_2303

Handling

Fire julefortællinger, fordelt på 31 kapitler. Mød den julehadende The Møgjuleman, den færøske Skvatnisse, Revolver-John, Oste-Frans og mange andre sære væsener. Alle som trods ihærdige forsøg ikke kan holde julen fra døren

Juleeksperten anmelder ‘Jul, det er en ordre!’

IMG_2305

Jeg har indtil videre læst den første historie. Den handler om Ebenezer, som er en lille forkælet dreng. Ebenezer får alt, hvad han peger på og er en rigtig skarnsknægt. Historien er humoristisk, anderledes og makaber. Ebenezer og hans mor har eksempelvis spist familiens far, da han i en julerus havde forklædt sig som brunkagemand, og derfor blevet forvekslet med en rigtig brunkage. Det lyder måske lidt for makabert, men bogen fortælles i et virkelig sjovt sprog, og det gør, at situationen bliver sjov fremfor uhyggelig. Måske er bogen ikke lige velegnet til de helt små, men jeg har brugt den som kalenderhistorie i den 8. klasse jeg underviser, og de griner højlydt af bogens sjove og lidt obskure påfund. Den første historie er faktisk den gode gamle ‘A Christmas Carol’, som er blevet fortalt på en million forskellige måder, men jeg har aldrig hørt historie i denne version får, og det er originalt. Ud fra, hvad jeg har læst indtil videre giver jeg bogen 4 ud af 6 julemænd, og jeg glæder mig til at læse den næste historie om Oste-Frans og alle de andre. Jeg er godt underholdt.

image

🎅 🎅 🎅 🎅

Jeg ønsker dig en glædelig fredelig jul.

-Juleekspert Daniel Røde

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Emma og Julemanden - En anmeldelse.