1/2 år til juleaften

TV2’s familiejulekalender 2016

Hvilken julekalender sender TV2 i år?“. Det spørgsmål er jeg blevet stillet rigtig mange gange i løbet af den seneste tid. TV2 afslørede i efteråret, at det blivet et gensyn med ‘Ludvig og Julemanden’.

Sidste år sendte TV2 en ny julekalender, og DR genudsendte ‘Absalons Hemmelighed’. Det vil sige, at DR producerer en ny julekalender i år, og TV2 genudsender en af de gamle travere. TV2 genudsender ‘Ludvig og Julemanden’.

Ludvig og Julemanden er et ægte juleeventyr, med alt hvad man kan ønske sig af mystik, humor, nisser, magi og ægte julestemning. 11 årige Ludvig flytter midlertidigt ind med familien på Børglum Kloster. Ludvig bliver hurtigt overbevist om, at klosteret rummer en hemmelig skat, og han indgår derfor en aftale med sin far. Finder han skatten, bliver familien boende på klosteret. Julemanden Nicholas må ikke afholde et stort 500 års julemandsjubilæum for sin kone Julie, og forlader værkstedet og tager kanen til Børglum Kloster. Her møder han Ludvig, og de to bliver trofaste partnere i jagten på skatten. Ludvig og Julemanden er dog ikke alene i jagten på skatten. Børglum Kloster huser nemlig også fire spøgelser, som under ledelse af biskop Stygge Krumpen ønsker at genvinde magten over Børglum Kloster.

(Referat fra GUCCA)

Personligt havde jeg håbet, at TV2 ville genudsende ‘Mikkel og Guldkortet. Mikkel og Guldkortet blev sendt første gang i 2008 og har ikke været genudsendt siden. Jeg mener, at Mikkel og Guldkortet er aktuel som aldrig før, da hovedtemaet er penge, og hvad man bruger dem til. I stedet bliver det et gensyn med ‘Ludvig og Julemanden’, som ikke ligefrem er på min top 10 over de bedste julekalendere. Heldigvis viser TV2 Charlie ‘Familien Andersens Julehemmelighed’, og den glæder jeg mig enormt meget til at se igen.

Jeg ønsker dig en glædelig fredelig jul.

-Juleekspert Daniel Røde

1 kommentar

  • Mallika Petersen

    Tag og send Skibet i skilteskoven i stedet for alle de genudsendelser

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

1/2 år til juleaften