Jul, Julekalender

Årets julekalender på DR: ’Den anden verden’

Jeg har støvsuget nettet for infomationer om DR’s nye julekalender ‘Den anden verden’, og kan hermed give dig et lille indblik i, hvad den kommer til at handle om, hvem der spiller de bærende roller og hvem der instruerer.

Læs min dybdegående analyse og anmeldelse af ‘Den Anden Verden’ her

Du kan se traileren her

Handlingen

‘Den anden verden’ handler om et søskendepar, som tilmed er tvillinger. Søstrene er 14 år, lyder navnene Sara og Anna og arbejder på et lokalteater. På teatret er Anna sufflør, og Sara spiller hovedrollen i årets juleforestilling. Sara er den typiske teenager, mens Anna er den mere stille type. I julekalenderen følger man deres første oplevelser med den skræmmende men også meget spændende voksenverden. I forlængelse af dette handler historien også om Brødrene Grimms eventyr. De efterhånden så velkendte eventyrfortællinger spiller en rolle i forbindelse med alle de udfordringer, som pigerne løber ind i. Sara ender i en anden verden, hvor hun møder prinsen på den hvide hest, som hun straks forelsker sig i. I denne eventyrverden møder Sara også en ond dronning, syv dværge og andre klassiske eventyrfigurer. Sideløbende foregår der i, den virkelig verden, et drama i forbindelse med en juleforestilling på teatret, hvor en sponsor meget gerne vil blande sig. Julekalenderen byder både på spænding, en kærlighedshistorie og julestemning.

Læs min opdaterede analyse og anmeldelse af ‘Den Anden Verden’ her

Om selve handlingen fortæller julekalenderens producent Andreas Hjortdal:

 ”Den anden verden er historien og eventyret om de to teenagesøstre Sara og Anna og deres første skridt ind i voksenverdenen. To søstre, der på dramatisk vis bliver skilt fra hinanden og må kæmpe for at finde sammen igen,”

(http://www.dr.dk/om-dr/nyheder/de-er-i-gang-med-julekalenderen-2016)

Hovedrollerne

De to tvillingesøstre bliver spillet af Caroline Vedel og Fanny Bornedal. Caroline har været med i et enkelt afsnit af DR serien Hjørdis, mens Fanny er mere velbevandret i skuespilsverdenen. Hun har spillet med i filmene ‘Kærlighed på Film’ og ‘Fri os fra det onde’. Derudover har hun også medvirket i to afsnit af DR serien 1864.

Prinsen spilles af Andreas Jessen, som før har medvirket i en julekalender – Ludvig og Julemanden fra 2011. Derudover kender I ham nok også fra flere store danske film og serier. De mest kendte navne på rollelisten er fantastiske Sofie Gråbøl og Lars Brygmann, men derudover kan du også opleve Christine Albeck Børge (Broen, Rita), Dan Zahle (Bedrag, Dicte) og m.fl.

Folkene bag kameraet

‘Den anden verden’ instrueres af Lars Kaalund, som for alvor blev kendt for hans sjove roller i ‘Den Eneste Ene’ og ‘Italiensk For Begyndere’. Lars arbejder dog primært med at instruere for tiden og har senest instrueret serien Rita, så julekalenderen er i gode hænder.

Julekalenderens forfattere er Nikolai Scherfig, Bo Hr. Hansen og Morten Dragsted, som alle før har arbejdet med julekalendere. De har skrevet afsnit til ‘Mikkel og Guldkortet’, ‘Jesus og Josefine’ og ‘Tidsrejsen’, så hvis man kunne lide de julekalender, så vil man stensikkert også blive begejstret for ‘Den anden verden’.

Location

En af de smukkeste locations i ‘Den anden verden’ er Nyborg Slot på Fyn. Mange scener til julekalenderen er optaget på slottet, men mange scener er naturligvis også filmet i DR’s studier. Nyborg Slot var også med i TV2 julekalender ‘Juleønsket’ fra 2015, så det er anden gang, at slottet kommer til at danne rammen for en julekalender.

Enkelte scener er også optaget omkring Egeskov Slot.

På facebook skriver FilmFyn:

Scenen, som pressen overværede, er mellem Sara og prinsen i eventyrverdenen. I scenen møder Sara endnu en gang sin drømmeprins, og sammen går de tur i slotshaven, som skal forestille at være en del af prinsens slot.

(https://www.facebook.com/FilmFyn/photos/?tab=album&album_id=1007129016008514)

En sjov lille funfact er, at labyrinten ved Egeskov Slot er den største i verden.

DR inviterede pressen til sidste optagedag d. 30. juni, og derfor kan man roligt konkludere, at DR har travlt i klipperummet på givende tidspunkt. Jeg tror, at vi har rigtig meget at glæde os til. DR har i de seneste år produceret et hav af fantastiske julekalendere (Pagten, Julestjerner og Tidsrejsen), og meget tyder på, at ‘Den anden verden’ bliver endnu en fantastisk julekalender.

Nu julen er her – På loftet det sner.
Træet det stråler, gæsterne skåler.

– Juleekspert Daniel Røde

Forrige Indlæg Næste Indlæg

8 Kommentarer

 • Svar Hvilken tv-julekalender skal du se? | Juleekspert.dk - Danmarks største juleblog 9. oktober 2016 at 10:36

  […] Kl. 19:30 – Den Anden Verden […]

 • Svar Sendeplan for ALLE julekalenderne i 2016 | Juleekspert.dk - Danmarks største juleblog 30. november 2016 at 21:32

  […] Kl. 19:30 – Den Anden Verden […]

 • Svar Nana 4. december 2016 at 20:46

  Hvem er det der laver musikken til “den anden verden” ??

 • Svar Hanne Hansen 15. december 2016 at 23:02

  Hvem spiller Sonja i Den anden verden? Er det mon Birthe Tove

 • Svar Keld Christensen 18. december 2016 at 23:11

  Vi har her hjemme snakket meget om de forskellige steder de optager. Kan kun finde at de er på nyborg slot og kronborg, men vi er ret sikre på de også er i dyrehaven og at deres teater ligger i de gamle B&W haller. Er der et sted en liste hvor man kan se alle lokalitioner?

  • Svar B B Olsen 22. december 2016 at 22:12

   Det gyldne teater er helt klart nogle af de gamle B&W haller, jeps. Derudover er selve det Gyldne Slot faktisk Vallø Slot

   • Svar Keld Christensen 27. december 2016 at 9:30

    Det var også en af dem vi diskuterede hvad var. Vi kunne simpelthen ikke se det. Dværgene boede i Dyrehaven var vi enige om. Men hvor boede pigerne? Det lignede et sted her omkring hvor vi bor i søborg.

 • Svar Afsluttende anmeldelse af 'Den Anden Verden' | Juleekspert.dk - Danmarks største juleblog 26. december 2016 at 10:11

  […] 24. december blev årets julekalender på DR, ‘Den Anden Verden‘, afsluttet, og hvad kan man så konkludere efter ca. 11 timers julekalender? […]

 • Skriv en kommentar