Årets julekalender på DR: ’Den anden verden’

Ny dansk julefilm: ‘Den magiske juleæske’

En talende marcipangris, en juleglad dreng ved navn Julius og selveste julemanden. Om ganske kort tid kan du se dem alle i den nye danske juleanimationsfilm ‘Den magiske juleæske’.DenMagiskeJuleæske_Still3Forleden besøgte jeg det danske filmselskab Copenhagen Bombay for at se nærmere på deres nye julefilm ‘Den magiske juleæske’. Copenhagen Bombay ligger hyggeligt placeret ude på Refshaleøerne, og faktisk spiller disse omgivelser også en rolle i den nye julefilm, men det vender jeg tilbage til. Hos Copenhagen Bombay laver de primært film, som henvender sig til børn og unge. De står blandt andet bag et hav af kortfilm, animationsserier og disse kendte film:

Æblet & ormen

Fjerkongens Rige

Men det er første gang, at de laver en julefilm, og den skal vi se nærmere på nu.

Den magiske juleæske

Filmen handler om den 8-årige dreng Julius (skønt navn). Julius bor på et børnehjem, men han passer ikke rigtig ind. Han er sikker på, at julemanden findes, og derfor bliver han slemt skuffet, da julemanden viser sig at være lederen af børnehjemmet. Dette gør, at han holder helt op med at tro på julemanden, men hvad værre er, at han også mister troen på sig selv. En dag sker der noget, og hele Julius’ verden vendes op og ned. Han ender i en magisk verden, hvor alting er helt anderledes.

Manden bag filmen er filmskaberen Jacob Ley, og han har arbejdet med filmen i 3 år. I starten var det meningen, at ‘Den magiske juleæske’ skulle være en julekalender på tv, men den udviklede sig til en spillefilm.DenMagiskeJuleæske_Still4Jacob har tidligere lavet Verdens mindste julekalender ‘Fup & Svindel’ til Ramasjang.

Han har også lavet forskellige reklamefilm, tv-serier og kortfilm. Han er simpelthen et multi-talent. Han har haft en productiondesigner og et lille hold til at bygge alle kulisser til ‘Den magiske juleæske, og mange af materialerne er endda fundet i den omkringliggende natur.BehindTheScenes_JuleskovSkabesIMG_5840Da jeg besøgte Copenhagen Bombay, fik jeg en “lille” rundvisning i julefilmens kulisser, og det var virkelig spændende at få et indblik i, hvordan en animeret stopmotion-film bliver til.

Julemandens kane

Julemandens kane

Stuen

Julemanden i flere dele.

Julemanden i flere dele.

Julebuk

Julemandens hus (udefra)

Julemandens hus (udefra)

Julemandens hus (indefra)

Julemandens hus (indefra)

Alle kulisserne var virkelig fine og små, og jeg glæder mig virkelig meget til at se det komme til live på det store lærred. Jeg fik også taget et billede, så man kan få en fornemmelse af størrelsesforholdet.IMG_5857‘Den magiske juleæske’ får premiere d. 10 november, og du kan glæde dig til en virkelig underholdene julefilm med et farverigt stemmegalleri. Lars Hjortshøj er Marcipangrisen Herman, Claus Bue er Julemanden, Bodil Jørgensen er Inger-Stråbuk Rasmus Bjerg er Krampus og selveste Uffe Ellemann Jensen er Poul-Stråbuk.DenMagiskeJuleæske_Still5

Jeg vil naturligvis anmelde filmen på julebloggen senere.

 

Jeg ønsker dig en glædelig fredelig jul.

-Juleekspert Daniel Røde

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Årets julekalender på DR: ’Den anden verden’