Blev det Luna eller Julius?

Årets julehit

‘Last Christmas’, ‘Do They Know It’s Christmas’ og ‘White Christmas’ er alle fantastiske julehits, som vi lytter til år efter år. Jeg er af den klare overbevisning, at der er mangel på nye danske julesange. Derfor har jeg, i de seneste to år, udgivet en ny dansk julesang, og for tredje år i træk, indspiller jeg en ny dansk julesang. I år har sangen en hel speciel betydning.

IMG_6248I 2014 udgav jeg ?Nu Julen Er Her?, som primært var skrevet til min julekalender ‘Den Lystige Julekalender’. Men tanken bag sangen var, at det skulle være en julesang, som spredte hygge ? julehygge. Den slags julehygge, der giver én lyst til at smække benene op og nyde et stort glas glögg eller en juleøl.

IMG_6306Sidste år sangen ?Decemberlys?. ?Decemberlys? fortæller et juleeventyr – en fortælling om julen og den fantastisk stemning, den bringer med sig.

Decemberlys‘Din Første Jul’

Sidste år spurgte jeg min gode kammerat Katz, om han ikke havde lyst til at hjælpe mig med at skrive et julehit, og derefter indspille det med mig. I år har Katz været med til at udvikle teksten og indsunget kor, men selve sangen har jeg selv indspillet.

Årets julehit kommer til at hedde ‘Din Første Jul‘. Musikken er lavet af Henning Olsen, og selvom navnet måske ikke siger dig så meget, så har han skrevet tekster for Rugsted & Kreutzfeldt. Han er manden bag teksterne til de kendte sange ‘Rundt, Op Og Ned’, ‘Endnu Et Efterår‘ og ‘Går Gennem Tiden‘. Henning er en meget erfaring musiker. Han dannede Rubberband og spillede med dem i 17 år. I dag turnerer han både solo og med hans band Fat Four. Hans studie, Henning Olsen Lydproduktion, ligger i Søborg, og det besøgte jeg i lørdags for at indspille årets julehit, som er et samarbejde mellem Henning Olsen og undertegnede.

IMG_6252I tråd med de forrige år, kommer dette års julesang ikke til at ligne sine to forgængere. Selve musikken er lavet med lidt utraditionel jul, glæde og gang i den for øje. Den er en smule inspireret af ‘Rocking around the Christmas tree’. Teksten har dog intet at køre med dansen om juletræet, den handler om noget ganske andet. Årets julehit er en kærlighedssang til julen. Den skal handle den stemning, vi alle føler, når det er jul. Alle de sansninger vi oplever og ydermere den barndomsglæde, vi alle forbinder med julen. Teksten ligger op til fortolkning, og den skarpe læser vil hurtigt opdage, at teksten har et dybere lag, som har noget at gøre med den fremtid, jeg snart går i møde. Det kan måske også læses i sangens titel: ‘Din Første Jul‘.

IMG_6251Din Første Jul‘ udkommer ultimo november, og jeg glæder mig rigtig meget til at spille nummeret for dig. I mellemtiden kan du lytte til mine andre julesange eller min juleplaylist.

Nu Julen Er Her

Decemberlys

Julestuen – En Juleplaylist

Jeg ønsker dig en glædelig fredelig jul.

-Juleekspert Daniel Røde

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Blev det Luna eller Julius?