Kanelsnurra med et julet twist

Gode chancer for hvid jul

Den hvide jul er, måske og paradoksalt nok, julens varmeste samtaleemne. Bliver jorden dækket af et hvidt tæppe, eller bliver det gråt og sjappet, som det plejer? I følge DMI, så er der faktisk gode chancer for, at den danske jul i 2016 bliver hvid.IMG_2008Vejrudsigter en en sjov størrelse. Rigtig mange mennesker tænker dagligt over, hvordan vejret bliver i morgen. Ofte er det sådan, at man går ind og tjekket vejrudsigterne, men ofte sker det også, at de ikke holder stik.

IMG_2729Jeg læste engang en svensk undersøgelse, som var kommet frem til, at kun 33% af de danske vejrforudsigelse var korrekte. Det vil altså sige, at der er større chance for, at vejrprofeterne tager fejl. Ikke desto mindre, går jeg og drømmer om en hvid jul, og jeg skal da være den første til at agere fanebærer i håbet om et snedækket landskab i december.

IMG_1983Jeg har været ind og læse lidt forud i DMI’s prognoser, og de skriver:

Fra december tiltager usikkerheden i prognosen, men der er svage tegn på højtryk nord for Danmark. I så fald forekommer hyppigere frembrud af kold luft fra nord eller nordøst ned over Danmark. Fronter nærmer sig fra sydvest eller syd, men hvis højtrykket i nord er stærkt nok, og kold luft dækker Skandinavien, kan fronterne stoppe op, og nedbøren falder så som sne.” 

(http://www.dmi.dk/vejr/til-lands/maaned-og-saeson/)

IMG_2773Det betyder altså, at der er en rimelig pæn chance for, at denne december bliver hvid. Selvfølgelig opstår der også et lille dilemma, når jeg nu lige har forklaret, at der er større chance for, at de tager fejl, men tror flytter bjerge. Jeg tror på den hvide jul.

IMG_1989

Jeg ønsker dig en glædelig fredelig jul.

-Juleekspert Daniel Røde

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Kanelsnurra med et julet twist