Gode chancer for hvid jul

Julens Blå Bog: Første del

Vi har alle vores juletraditioner, og vi elsker at fortælle hinanden om dem. I min nye føljeton ‘Julens Blå Bog’, kan du læse om de kendtes juletraditioner. I første del fortæller Jesper Hemmingsen fra Den Store Bagedyst om sin jul.

Navn: Jesper Hemmingsen
Alder:
31 år
Bor i: København S
Kendt fra: Den Store Bagedyst

Hvordan fejrer du jul?

Jeg har været så priviligeret, at min jul har været meget klassisk og traditionel. Vi ser Disneys Juleshow klokken 16, min far pynter juletræet d. 23 december og jeg laver julemaden med min mor. Gennem de første 26 år af mit liv, har vi fejret jul på præcis samme måde. I dag holder jeg jul med min kone, som er skilsmissebarn, så julen går på omgang. I år bliver det dog lidt anderledes, da jeg selv skal holde jul for første gang, men det er jeg ikke nervøs for. Jeg er vant til at lave meget mad, så julemaden skræmmer mig ikke.

Hvad spiser du juleaften?

Vi spiser det hele – både and og flæskested. Da jeg var lille indførte min mormor en tradition om, at vi også skulle have medisterpølse. Det stammer tilbage fra en tid, hvor flæskesteg og and var meget dyrt, og derfor var det vigtigt, at man kunne spise sig mæt i en billigere spise, så der var and og flæskesteg til alle. I dag er medisterpølsen fra Slagter Lund, og den tilberedes i andefedt i ovnen. Det vil sige, at vi spise tre slags kød og alt det klassiske tilbehør – hjemmelavet naturligvis.

©Jesper Hemmingsen

Hvad er din favorit juleret?

Det må være julefrokosten – den helt klassiske julefrokost. Hvad enten det er med drengene over lidt øl og snaps eller i familiens hyggelige selskab, så er jeg vild med julefrokosten, og jeg går til så mange som muligt.

Hvad er det bedste ved julen?

Jeg elsker julens faste rammer og klicheerne. Jeg er vild med juletraditionerne, men også den måde de kan ændre sig på i takt med, at man bliver ældre og traditionerne går i arv. Det er virkelig hyggeligt. Hvis jeg skal vælge en ting, så er det bedste ved julen, så må det være julekalendere.

Hvilken julekalender er bedst?

Nissebanden i Grønland og Familien Andersens Julehemmelighed.

Bager du meget i juledagene?

Jeg bager faktisk mindst til jul. Jeg har så travlt med alle de andre juleting. Heldigvis er min mor virkelig god til at julebage, og hun sørger for, at jeg nok skal få en stor dåse med julesmåkager. Hendes vaniljekranse sidder lige i skabet. Passionen for at lave mad og bage er en, jeg deler med min mor, og hvis vi er i sommerhus i løbet af december, så får vi også bagt en masse julekager.

Du går meget op i at pynte kager, men hvordan pynter du op derhjemme?

Jeg går virkelig meget op i boligindretning, men det er min kone, der står for julepyntning af vores hjem. Vi plejer at køre farvetemaer, og vi har virkelig meget julepynt. Vi kombinerer det moderne med det traditionelle. Vi har blandt andet et par vintage julekugler, som vi bruger meget.

IMG_6786

Nu julen er her ? På loftet det sner.
Træet det stråler, gæsterne skåler.

? Juleekspert Daniel Røde

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Gode chancer for hvid jul