Juleopskrifter

Kanelsnurra med et julet twist

Kanelsnegle er fantastiske, men kanelsnurra er endnu bedre. En af kanelsnurrans bedste egenskaber er, at den holder bedre på den lækre remonce. Jeg har, med inspiration fra Meyers Kanelsnurrer, opfundet en kanelsnurra med et julet twist. Opskriften finder du nedenfor.IMG_5904

Kanelsnurra med mandarin og vanilje.

Ingredienser:

Dejen
2,5 dl. kold sødmælk
25 g. gær
1 lille æg
500 g. hvedemel
75 g. sukker
5 g. havsalt
1. tsk. stødt kardemomme
75 g. smør
Revet skal og saft fra en økologisk mandarin
1 spsk. vanilje.

Remonce
100 g blødt smør
100 g sukker
10 g stødt kanel
Revet skal og saft fra en økologisk mandarin

IMG_6721

Fremgangsmåde

1. Du skal starte med at røre gæren ud i den kolde mælk. Jeg brugte tørgær, da det er nemmere at arbejde med.

2. De resterende ingredienser tilsættes dejen, og den røres i 10 minutter på røremaskinen. Hvis du ikke har en røremaskine, vil jeg anbefale dig at bruge en el-pisker med dejkroge.IMG_59923. Dejen skal nu hæve første gang. Den skal stå halvanden time ved stuetemperatur.

4. Slå luften ud af dejen efter hævning. Pak nu dejen ind i film og læg den på køl i en time

5. Du kan nu lave remoncen. Alle ingredienserne blandet i en skål og sættes på køl.

6. Dejen har nu stået 1 time på køl, og den skal hældes ud på en bord, som er blevet fordrysset med mel.

7. Rul dejen ud, så den danner en aflang firkant. Dejen skal ca. måle 20×45

IMG_59938. Remoncen fordeles nu på dejen.

9. Nu kommer den tricky del. Du skal folde en 1/3 af dejen ind til midten, og så skal du folden den sidste tredjedel ind over. Så har du 3 lag.

10. Dejen skal nu skæres i aflange stænger og snurres. SE VIDEO:

11. Nu skal de hæve en sidste gang – ved stuetemperatur i ca. 1 time.

IMG_589912. Tænd ovnen på 200 grader.

13. De bages ved 200 grader i 14 minutter.

IMG_5907

Velbekomme!

Nu julen er her – På loftet det sner.
Træet det stråler, gæsterne skåler.

– Juleekspert Daniel Røde

Forrige Indlæg Næste Indlæg

Ingen kommentarer

Skriv en kommentar