Nissebanden VS. Nissebanden i Grønland

Kickstart julens glæde med et animeret juleeventyr

Reklame ? jeg blev inviteret af Copenhagen Bombay

I dag var jeg inde og se ‘Den Magiske Juleæske’, som er et animeret juleeventyr. Det er en julefilm, som jeg ikke har set magen til før, og samtidig en film, hvor man genfinder glæden ved de gode gamle juletraditioner.

DenMagiskeJuleæske_Still5

©Copenhagen Bombay

Den Magiske Juleæske‘ er en mix-animationsfilm. Den er blevet til ved at blande forskellige animationsteknikker som stop-motion, cut-out og 3D animation. Tilbage i september besøgte jeg filmsettet i Copenhagen Bombay?s animationsstudie på Refshaleøen i København. Der så jeg alle filmens karakterer og set-stykker, som er bygget, derefter fotograferet og animeret digitalt. Selve produktionen har taget omkring tre år.

IMG_5857

Julemanden i flere dele.

Julemanden og filmens skurk Krampus i flere dele

Brændeskuret (indefra)

Brændeskuret (indefra)

Handling
(Synopsis fra: ftp://ftp.copenhagenbombay.com/)

Julius bor på børnehjemmet Klokkely. Julius elsker at høre forstanderen Alfred fortælle om dengang, julemanden afleverede Julius på Klokkely, og Julius glæder sig til det bliver juleaften, og Julemanden måske kommer på besøg igen. Men de store drenge på børnehjemmet driller Julius og fortæller ham, at Julemanden ikke findes, det er bare Alfred, som klæder sig ud. Julius bliver ked af det, og han vender sig mod sin egen hemmelige juleæske, som han trøster sig med. Men en dag er der en stemme, der kalder på Julius fra juleæsken og beder ham om at komme ned i æsken. Pludselig befinder Julius sig i et magisk land, hvor Julemanden er forsvundet, og den onde Krampus, der hader julen, holder både nisser og andre eventyrlige væsner i et stygt greb, mens han forsøger at ødelægge julen for altid. Det er nu op til Julius at redde julen og sørge for, at alle børn får deres gaver, og julefreden sænker sig inden juleaften.

DenMagiskeJuleæske_Still3

©Copenhagen Bombay

Copenhagen Bombay havde, denne søndag morgen, inviteret mig til premieren på ‘Den Magiske Juleæske‘, og det var med stor nysgerrighed og glæde, at jeg fandt mit biografsæde og åbnede min første pose slik. Nu kunne juleeventyret begynde.IMG_7192 IMG_7195

Anmeldelse

Først og fremmest er filmen virkelig flot animeret. Jeg er dybt imponeret over, hvor stort et arbejde, der er blevet lagt i ‘Den Magiske Juleæske‘. Man kan virkelig se, at der er blevet kælet for alle animationsdetaljerne. Selve handlingen kan jeg ikke sætte en finger på, og jeg er vild med den originale fortælling. Selvom man har hørt historien om julemanden et hav af gange før, holder denne film sig fra julemandens originhistorie. ‘Den Magiske Juleæske’ fortæller en ny og spændende historie om julemanden, og den fungerer. Jeg vil især fremhæve Rasmus Bjerg som filmen skurk Krampus, som leverer et fantastisk stemmearbejde. Både Krampus og resten af figurer har en skøn ligefremhed, og der bliver ikke lagt fingre imellem. Jeg kan virkelig godt lide, når der bliver sagt et par bandeord i børnefilm, da det får mig til at grine. Hvad der ellers fik mig til at grine var marcipangrisen Herman, hvis stemme er indtalt af Lars Hjortshøj. Slutteligt, vil jeg klart anbefale denne julefilm til både børn og voksne. Selvom det er en animationsfilm, så mener jeg sagtens at den også kan underholde det voksne publikum. Jeg efterlod biografen i skønt humør, og det afføder 4 juletræer ud af 6.

Juleekspert_Logo_1Juleekspert_Logo_1Juleekspert_Logo_1Juleekspert_Logo_1

‘Den Magiske Juleæske’ har premiere d. 10. november, og du kan allerede nu booke billetter til filmen på dette link. God fornøjelse med denne fantastiske juleanimationsfilm.

Nu julen er her ? På loftet det sner.
Træet det stråler, gæsterne skåler.

? Juleekspert Daniel Røde

 

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Nissebanden VS. Nissebanden i Grønland