Kickstart julens glæde med et animeret juleeventyr

The Julekalender VS. Familien Andersens Julehemmelighed

To af de mest populære voksenjulekalendere er ‘The Julekalender’ fra 1991 og ‘Familien Andersens Julehemmelighed’ fra 1993, og de er modstandere i dagens julekalenderkamp. Vi kender alle Oluf, Benny, Gertrud, Putte, Tage, Julemand 39 og Åse Andersen, men hvilken julekalender er bedst?

The Julekalender (1991)

I 1991 lagde De Nattergale landet ned med deres jyske humor. Alle kan huske kartoffelavlerne Oluf og Gertrud, københavneren Benny, Nisserne Hansi, Fritz og Günther der forsøger at finde nøglen så nissen Gammelnok ikke dør. Vedinger som ?bob bob bob?, ?Det bar? dejligt? blev sagt af høj og lav, og det jysk/engelske sprog blev allemandseje. Julekalenderen havde også en række sange, som stadig den dag i dag bliver spillet ved juletid. The Julekalender er blevet genudsendt flest gange, og formår gang på gang at få danskerne til at finde den store kasse med julepynt frem. Brokke sig over det herrens vejr, som er ligegodt grow. Citerer sætningen ?bob bob bob?, fordi “that?s a good vending, maybe we can use that in another afsnit”. Synge med på “It?s hard to be a nissemand” og ikke mindst skåle i en kaffepunch med Benny og Oluf. En anden grund til at The Julekalender fungerer så godt, er at den slår plat på det klassiske København mod Jylland dilemma, og så er julekalender tidsløs ? tidsløs i den forstand, at den ikke kan placeres i tid, de man nok sagtens kunne støde på virkeligheden Oluf og Gertrud i Jylland, og da grafikken og special effects ikke rigtig spiller en rolle i The Julekalender, ligger man slet ikke mærke til det.

Familien Andersens Julehemmelighed (1993)

Meget humoristisk voksenjulekalender, hvor impro-gruppen fra tv-programmet Hatten Rundt ? Claus Bue, Søren Østergaard, Niels Olsen, Torben Zeller og Søren Hauch Fausbøll lavede en julekalender på opfordring. De fik et par manuskripter og udvalgte et og ændrede så gevaldigt i det. Det kom til at handle om Julemand 39, der skal op til julemandseksamen. Han får til opgave at få Familien Andersen, som ikke har fejret jul i 19 år, til at holde jul igen. Familien består af mor Åse Andersen, far Tage Andersen og deres teenagedatter Putte. Julekalenderen er proppet med punchlines og sjove indfald bl.a. Gas- og Vandmesteren, den bornholmske post der med linien ?Fjotteli Fjot? gjorde sig landskendt, Onkel Klaus og sidst men ikke mindst Moster Karen.

HVILKEN JULEKALENDER ER DIN FAVORIT?

THE JULEKALENDER (1991)

ELLER

FAMILIEN ANDERSENS JULEHEMMELIGHED (1993)

Du kan stemme på facebook-opslaget.

Jeg ønsker dig en glædelig fredelig jul.

-Juleekspert Daniel Røde

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Kickstart julens glæde med et animeret juleeventyr