Julekalender

Nissebanden VS. Nissebanden i Grønland

Lad os tage en julekalenderkamp mere. Denne gang ser vi nærmere på ‘Nissebanden’ fra 1984 og ‘Nissebanden i Grønland’ fra 1989. ‘Nissebanden i Grønland’ bliver genudsendt i år, og begge julekalendere har været genudsendt et hav af gange, men hvilken Nissebande-julekalender er den bedste?

Nissebanden (1984)

IMG_7137

“Historien omhandlede jagten på Julemandens gode humør – det mistede Julle nemlig, da der gik hul på den pose, som han opbevarede det i! Og hvis ikke Julemanden er i julestemning, ja, så bliver der slet ingen jul.
Agent A-38 (Hans Dal, seriens komponist og medforfatter) sætter sine bedste agentnisser på sagen: den godmodige pulternisse Lunte (Flemming Jensen), den teatertossede skibsnisse Skipper (Lars Knutzon), den moderlige kammernisse Gemyse (Kirsten Peüliche), den unge skovnisse Pil (Kirsten Lehfeldt i en tidlig tv-rolle) og endelig bandens 840-årige nestor, den propre hr. Mortensen (Arne Hansen) – tidligere overnisse ved Risarkivet.”

(Kilde: http://brianiskov.blogspot.dk/2012/12/dr-julekalender-1984-nissebanden.html)

‘Nissebanden’ er blevet genudsendt fire gange (1984,1992,2001 og 2015), og er stadig en populær julekalender. Min nevø sad i hvert fald klinet til skærmen, da DR sidste år genudsendte ‘Nissebanden’. En af de hyggeligste faktorer i ‘Nissebanden’ er, at der medvirker mange folkekære skuespillere. Udover den skønne Nissebande, møder vi også Erik Clausen, Kai Løvring, Dick Kaysø, Ove Sprogøe, Per Pallesen, Thomas Eje og mange mange flere. ‘Nissebanden’ var og er stadig en klassiker.

Nissebanden i Grønland

IMG_7138

“”Nissebanden i Grønland” tager sin begyndelse, da to magiske meteorsten styrter ned i Grønlands ødemark. Julemanden (Henrik H. Lund) begiver sig straks ud for at finde stjernestenene, før andre får fat på dem. For meteoritterne er tilsyneladende i stand til at opfylde alle tænkelige ønsker, hvilket i værste fald vil gøre Julemanden arbejdsløs.
Nisseagent A-38 (Hans Dal) får besked – pr. brevgås! – om at sende Nissebanden af sted til Julemandens kongsgård i Nordgrønland, så de kan tage sig af årets julegavefabrikation i Julemandens fravær. Samtidig lægger den geskæftige Fiffig-Jørgensen (Christoffer Bro) fra landsbyen Holme-Olstrup sine egne planer for Julemanden.”

(Kilde: http://brianiskov.blogspot.dk/2012/12/dr-julekalender-1989-2003-nissebanden-2-og-3.html)

‘Nissebanden i Grønland’ sendes på DR i år, og det er femte gang. Julekalenderen blev vist første gang i 1989, og den blev derefter genudsendt i 1993,2002 og 2011. Det vil sige, at ‘Nissebanden i Grønland’ er blevet sendt en gang mere end sin forgænger ‘Nissebanden’, og det er også en af DR’s mest genudsendte julekalender. Lars Knutzon, som spillede skipper, var blevet udskiftet med Finn Nielsen, men ellers var alt som det plejede. Nissebanden skulle hjælpe julemanden, men denne gang så omgivelser helt anderledes ud, da de måtte rejse til julemandens hjemland Grønland. Optagelserne til julekalenderen foregik i 20-40 minusgrader, og det skabte en unik stemning.

HVILKEN JULEKALENDER ER DIN FAVORIT?

NISSEBANDEN (1984)

ELLER

NISSEBANDEN I GRØNLAND (1998)

Du kan stemme på facebook-opslaget.

IMG_7134

Nu julen er her – På loftet det sner.
Træet det stråler, gæsterne skåler.

– Juleekspert Daniel Røde

Forrige Indlæg Næste Indlæg

Ingen kommentarer

Skriv en kommentar