‘Den Anden Verden’ rammer ved siden af (opdateret anmeldelse)

Får vi en hvid jul i 2016?

Sommetider tænker jeg, at det må være let at være meteorolog – Der kommer nedbør, måske falder det som sne, men det kan også være at solen vil skinne.

Julens helt store spørgsmål er, om det bliver en hvis jul i år? Bliver jorden dækket af et hvidt tæppe, eller bliver det gråt og sjappet, som det plejer? TV2 Vejret har netop offentliggjort en ny og spændende juleprognose.

IMG_2805Jeg læste engang en svensk undersøgelse, som var kommet frem til, at kun 33% af de danske vejrforudsigelse var korrekte. Det vil altså sige, at der er større chance for, at vejrprofeterne tager fejl. Ikke desto mindre går jeg og drømmer om en hvid jul, og jeg skal da være den første til at agere fanebærer i håbet om et snedækket landskab i december.

IMG_2768Det er måske lidt paradoksalt, at jeg først skyder vejrprofeterne i skoene, at de sjældent har ret, men lad os kigge på, hvad TV2 Vejret siger.

IMG_2774I denne artikel beretter TV2 Vejret for gode chancer for snefald inden juleaften. Det kan endda ske lillejuleaften. I artiklen står der følgende:

Lillejuleaftensdag ventes en front med nedbør fra vest at nærme sig Danmark, mens kold luft fra Polen og Tyskland strømmer op over Danmark. Når nedbøren kommer ind til Danmark vil den ifølge prognoserne falde som sne ved temperaturer lige omkring frysepunktet.

(http://vejr.tv2.dk/2016-12-15-nye-prognoser-snevejr-kan-ramme-danmark-lillejuleaften)

IMG_2703Det vil altså sige, at der er en lille chance for en hvid jul, og det er nok til at få mig i godt humør. Det, jeg dog ikke kan lade være med at trække på smilebåndet over, er at meteorologerne altid helgardere sig. I artikel står der nemlig også:

Prognoserne er usikre i forhold til om fronten svinger helt igennem Danmark inden juleaften, så noget af sneen eventuelt vil kunne blive liggende.

(http://vejr.tv2.dk/2016-12-15-nye-prognoser-snevejr-kan-ramme-danmark-lillejuleaften)

IMG_3200Sommetider tænker jeg, at det må være let at være meteorolog – Der kommer nedbør, måske falder det som sne, men det kan også være at solen vil skinne 😀

IMG_2770Lad os alle krydse fingre og håbe på en hvid jul. Jeg tror på det.

IMG_2814

Jeg ønsker dig en glædelig fredelig jul.

-Juleekspert Daniel Røde

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

‘Den Anden Verden’ rammer ved siden af (opdateret anmeldelse)