10 ting du ikke vidste om 'Alene Hjemme'

ADVARSEL om aftenens afsnit af ‘Den Anden Verden’

DR har hver dag forpremiere på det nye afsnit af ‘Den Anden Verden’ på dr.dk/tv. Jeg har netop set dagens afsnit, og i den forbindelse vil jeg gerne bringe en advarsel mod stærke scener. I dette blogindlæg kommer jeg til at spoile, hvad der sker i afsnittet, så hvis du ikke vil vide det, så skal du ikke læse videre.IMG_7881Det er klart, at de unge mennesker idag er vant til lidt mere skræmmende tv, men jeg mener, at DR er gået over grænsen med dagens afsnit af ‘Den Anden Verden’.

I følge DR selv, er:

?Årets julekalender hedder ?Den anden verden? og er en dramaserie for de 8-16-årige og deres forældre.?

(https://www.dr.dk/om-dr/nyheder/billeder-aarets-julekalender-er-et-eventyrligt-teenagedrama)

DR definerer selv julekalenderens målgruppe til at være mellem 8-16 år og deres forældre, men jeg vil mene, på trods af, at DR advarer om, at afsnittet kan være uhyggeligt, at et drab måske er lige hårdt nok for de 8-12 årige.

Her kommer spoileren:

I aftenens afsnit dræber prinsen (Jessen) den onde dronning (Gråbøl) ved at stikke en sværd gennem hende. Man ser ikke blod, men jeg mener alligevel, at julekalenderen går en smule over grænsen. Efterfølgende ser vi dronningens lig fordærve og blive til et skellet. Jeg tror, at folkene bag julekalenderen har tænkt, at de sagtens ville kunne slippe afsted med det, og det kan også sagtens være, at jeg er for finfølelende, men jeg tror, at det er materiale til at par mareridt for de små.

Jeg mener, personligt, at det er virkelig upassende for en julekalender, og i dag er DR gået lidt over grænser i forhold til, hvad man kan tillade sig i en julekalender. En JULEkalender skulle jo gerne kunne få dig i julestemning, men ‘Den Anden Verden’ fejler fælt på det parameter.

Jeg ønsker dig en glædelig fredelig jul.

-Juleekspert Daniel Røde

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

10 ting du ikke vidste om 'Alene Hjemme'