ADVARSEL om aftenens afsnit af 'Den Anden Verden'

Disneys Juleshow er en kær dansk juletradition

Det er en fast traditioner for mange at se Disneys Juleshow juleaftensdag. Det er måske endda Disneys Juleshow, som indleder din juleaften, men kender du historien om Disney Juleshow, eller kunne du godt tænke dig at kunne smide nogle facts i løbet af den traditionsrige udsendelse. Der er naturligvis hjælp at hente på julebloggen.

For at fortælle denne historie har jeg taget udgangspunkt i Troldspejlsbogens julekalender 24: “Fra alle os til alle jer” fra Bries Blog-O-Rama.

IMG_7892Lad mig starte med rækkefølgen i det hyggelige Juleshow. Showet starter med den lille tegnefilm, hvor Mickey skal ud og fælde et juletræ med sin hund Pluto: ‘Plutos juletræ (Pluto?s Christmas Tree, 1952)’. Derefter er det blevet tid til en sneboldskamp med Anders And og Rip, Rap og Rup ‘Anders And og nevøerne i snekamp (Donald?s Snowfight, 1942)’. Så bliver det kavalkadetid med ‘Julekort fra nær og fjern‘. En række klip fra de populære Disney tegnefilm bliver vist Peter Pan, Bambi, Pinocchio, AristoCats, Askepot, Snehvide og de syv dværge, Lady og Vagabonden. Kavalkaden afsluttet med to klip fra nye Disney tegnefilm. Disneys Juleshow afsluttes med den legendariske ?Når du ser et stjerneskud? sunget af Bjørn Tidmand.

IMG_7346Hjemme hos mig starter juleaften altid med, at vi ser Disneys Juleshow klokken 16:00. Derefter skal maden klargøres og serveres ca. kl. 18:00. Derefter sidder vi og slår mave. Så er det blevet tid til Risalamanden, hvor der kæmpes om en mandel. Så danser vi om juletræet, men vi synger til tonerne af Anders Frandsens indspilning af de skønne julesalmer og julesange. Derefter skal gaverne pakkes op, og de bliver pakket op enkeltvis, og vi tages os altid god tid. Det er min juleaften, og sådan har den stort set altid været.

IMG_2836Det er i år 46. gang, at Disneys Juleshow kan ses på dansk tv. Selve Juleshowet har, siden 1979, lignet det show, vi kender så godt i dag. Det var også i 1979, at Disney Juleshow fik danske stemmer. Disney laver ofte om i deres Juleshow, men i Danmark, Norge og Sverige er vi ikke meget for at ændre på vores juletraditioner, og derfor har showet været ens i så mange år. Der har kun været et par få ændringer, da nogle af de gamle danske stemmeindspilningen er gået tabt, ellers har Disney været inde over for at kræve ændringer.

Noget Disney dog aldrig har pillet ved, er Ove Sprogøe som vores allesammens Jesper Fårekylling, dog er det vigtigt at huske, at det er Bjørn Tidmand, som synger afslutningssangen. Hvis du nu sidder og tænker over, hvordan et “moderne” Juleshow kunne se ud, så er det faktisk muligt, hvis man kan få fingrene i ‘Jesper Fårekyllings Jul’, som blev udgivet i 2000.

I ‘Jesper Fårekyllings Jul’ får du et indblik i, hvordan et alternativt juleshow kunne se ud, og som en lille spidsfindighed, så kan du se tegnefilmen ‘Toy Tinkers’, som faktisk var med i det danske Juleshow i mange år, men den blev fjernet, da Disney mente, at den var for voldsomt. I tegnefilmen kæmper Anders And mod Chip og Chap.

Disneys Juleshow er og bliver en fast juletv-tradition, og dette beviser bare, at de danske juletraditioner ikke står til at ændre.

Jeg ønsker dig en glædelig fredelig jul.

-Juleekspert Daniel Røde

Skriv en kommentar

  • Fik set lidt af det i år, dejligt når der er børn, måtte dog gå med hunden midt i det.
    Glædelig jul.

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

ADVARSEL om aftenens afsnit af 'Den Anden Verden'