Den ultimative juleplaylist

En julebuket udstråler julestemning

Reklame for Aalborg blomster

En julebuket kan glæde enhver værtinde eller vært for den sags skyld. Jeg er af den overbevisning, at man ikke kan komme som gæst uden at have en lille værtsgave med, og blomster er altid en god ide – især ved juletid.

Julestjernen kender vi alle, men mange andre blomster har også vundet indpas i folk julebevidsthed. Julerose, azalea, amaryllis, hyacinter og julebegonie er, sammen med julestjernen, de mest kendte juleblomster. Grunden til, at netop disse blomster er såkaldte “juleblomster” er, at de kan blomstre og leve i de kolde vintermåneder. Rosen har også en særlig plads i vores julehjerter, og mange af os synger også om den, når vi danser om træet til tonerne af “Den yndigste rose er funden”.

© Aalborg blomster

 

En julebuket skal udstråle julestemning, da man kan kombinere juleblomster med andet julegrønt. Gran, kogler, mistelten og kristtjørn er både en fryd for øjet, men de danner også rammen for en sanselig buket, som også dufter godt. Det er, som tidligere nævnt, også en perfekt gave til værten for årets julefest, julefrokost eller juleaften. Og hvis man har interesse i pyntning, så kan man selv sætte sig præg på julebordet, hvis man selv bidrager med julebuketten.

© Aalborg blomster

 

Julebuketter kan bruges i mange forskellige sammenhænge. De kan pynte på et veldækket julebord, hvor blomsterne kan sprede en flot og farverig stemning blandt de brune juleretter. De kan også pynte andre steder i hjemmet, og er sammen med julepynten med til at sprede den gode julestemning. Der er noget meget varmt og indbydende ved at besøge et hjem, som er veldekoreret op til jul. Personligt mener jeg, at blomsterne for alvor giver mening ved juletid. Der er noget utroligt smukt ved, at blomster kan lyse op i en tid, hvor mørke og frost præger vores dagligdag.

© Aalborg blomster

 

Aalborg blomster har et smukt udvalg af julebuketter,  som både udstråler julestemning og finesse. Buketten på billedet ovenfor er blandt andet bundet med amaryllis. Amaryllis er en klassisk juleblomst, der for alvor kommer til sin ret ved juletid, hvor den, når den springer ud, stråler som julestjernen på himlen. Derfor er det også meget passende, at den danske oversættelse af amaryllis er strålende.

Nu julen er her ? På loftet det sner.
Træet det stråler, gæsterne skåler.

? Juleekspert Daniel Røde

Jeg ønsker dig en glædelig fredelig jul.

-Juleekspert Daniel Røde

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Den ultimative juleplaylist