Se The Julekalender og læs historien bag

Et bud på DR1’s julekalender 2017

Hvilken julekalender sender DR1 i år?”. Det spørgsmål er jeg blevet stillet rigtig mange gange i løbet af den seneste tid. Jeg er ganske sikker på, at jeg allerede nu har regnet ud, hvilken julekalender DR1 sender i år. Det eneste vi ved med sikkerhed er, at det bliver en genudsendelse. Det har dog sidenhen vist sig, at DR har valgt at sende en norsk julekalender. Det kan du læse mere om her.

Her er mit bud, hvilken familiejulekalender DR1 sender i år:

JULESTJERNER

?Hovedpersonen i “Julestjerner” er 13-årige Sus (Martine Hjejle), der flytter til den vestsjællandske flække Brorfelde, da hendes forældre arver et gartneri. Her møder hun drengen Bob (Igor Svideniouk), der vækker hendes interesse for astronomi og universets gåder. Samtidig er den lokale “grusgrevinde” (Birthe Neumann) ude efter den grund, som gartneriet ligger på. Og Bobs musikglade far (Troels Lyby) får en lys idé, der måske kan redde byens forsamlingshus fra tvangsauktion.?

(Kilde: http://brianiskov.blogspot.dk/2012/11/dr-julekalender-2012-julestjerner.html)

Jeg bygger mit bud på disse 3 teser:

1. Julestjerner har aldrig været genudsendt.

‘Julestjerner’ blev første gang sendt på DR i 2012, og har ikke været genudsendt siden. Det giver super god mening, hvis DR1 vælger at genudsende julekalenderen i år, da den har så har fået lov til at hvile et par år. Fem år er tilpas lang tid til, at der er en gensynsglæde ved at se julekalenderen og samtidig er en ny generation kommer til.

2. Det har ikke været muligt at købe DVD i et par år.

Jeg kontaktede sidste år firmaet bag DVD-udgivelsen af DR’s julekalender fra 2012 ‘Julestjerner’ sidste år, men Mermaid Records som udgav ?Julestjerner? eksisterer ikke mere.  Det er blevet opkøbt af SONY. Jeg forsøgte også og kontakte SONY, men jeg fik aldrig et klart svar, og nu ved jeg hvorfor. De havde allerede en plan om at genudgive julekalender, som selvfølgelig skulle holdes hemmelig. Men nu kommer ‘Julestjerner’ altså ud på DVD igen.

3. Det er en fantastisk julekalender

‘Julestjerner’ er en af de bedste julekalendere i nyere tid. Den har den perfekte blanding af jul og hygge, kærlighed og drama samt et herligt soundtrack.

Selvom ‘Julestjerner’ ikke kan købes i butikkerne mere, så har Blockbuster heldigvis lagt hele julekalendere op på nettet. Du kan leje et enkelt afsnit eller købe hele julekalenderen digitalt. Så hvis du ikke kan vente til det bliver december, kan du se alle afsnit af ‘Julestjerner’ HER.

Jeg ønsker dig en glædelig fredelig jul.

-Juleekspert Daniel Røde

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Se The Julekalender og læs historien bag