Disse juleøl er perfekte til julefrokosten

NY voksenjulekalender på DR2: Laban: en juletragedie

DR2 melder sig igen på banen i julekalenderræset. I år producerer de en ny voksenjulekalender i 4 afsnit – altså en adventsjulekalender. I dette indlæg kan du læse meget mere om den nye julekalender, hvor både Peter Frödin og Martin Høgsted har bærende roller.

Voksenjulekalenderen blev ?opfundet? tilbage i 1990. Den første voksenjulekalender hed ‘Jul i den gamle trædemølle’, og den blev sendt på TV2. Kalenderen handlede om Flemming (Peter Schrøder) og Berit (Søs Egelind), der i det moderne samfund kæmpede sig gennem julens mange udfordringer. Hvis du vil læse historien om voksenjulekalenderen, så kan du klikke dig ind på dette link. TV2 er sidenhen stoppet med at producere voksenjulekalender, og har i stedet valgt at genudsende de gamle klassikere. DR2 begyndte at lave voksenjulekalendere i 2001, og DR bliver ved med at forsøge at knække voksenjulekalenderkoden. Det lykkedes for dem i 2003 med kultklassikeren ‘Jul På Vesterbro’. I 2006 sendte de ‘Jul I Verdensrummet’. I 2007 forsøgte DR2 sig med en parodi på ‘Jullerup Færgeby’ ? ‘Yallahrup Færgeby’ og hvis man spørg mig, var det lavmålet indenfor voksenjulekalendere, aldrig før er der lavet så dårlig en voksenjulekalender. I 2011 var der dog en lille succes at spore i DR2?s nye voksenjulekalender ‘Hjælp, det er jul!’, som var en moderne udgave af ‘Jul i den gamle trædemølle’ med Thomas Bo Larsen og Mette Horn. Det var en meget satirisk og god voksenjulekalender, men den vandt desværre aldrig rigtig indpas hos den danske befolkning. Ovenpå den lille succes med ‘Hjælp, det er jul!’ Prøvede DR2 2012 med voksenjulekalenderen ?Jul i Kommunen?, dog uden succes. Siden da er man gået over til adventsvoksenjulekalenderformatet. I 2015 sendt DR2 ‘Mens Vi Presser Citronen’, og sidste år var Rytteriet på banen med ‘Rytteriets Jul’..

I år hedder DR2’s adventsvoksenjulekalender ‘Laban: en Juletragedie’, og den er instrueret af Nikolaj Steen, og skrevet af selvsamme mand og Mads Rosenkrantz Grage. På rollelisten finder vi Peter Frödin, Martin Høgsted, Maria Askehave, Søren Fauli, Kristian Halken, Ann Hjort, Bodil Jørgensen og selveste Jan Lillebjerg (Pyrus). I følge rollelisten spiller både Søren Fauli, Jan Linnebjerg, Uffe Rørbæk (The Julekalender), Ann Hjort (Nissebanden) og mange andre sig selv i julekalenderne..

De fire afsnit hedder:

1: En ny nisse kommer til byen

2: Genforeningen

3: Julefrokosten

4: Exit Laban

Der findes kun meget få oplysningen om, hvad julekalenderen handler om, men den er produceret af farsight.tv, og i følge Rødovre Lokal Nyt fra november sidste år handler ‘Laban: en Juletragedie’ om den gamle centernisse Laban (Peter Frödin), som føler sig jævnt presset over den nye smarte YouTube-nisse Abel (Martin Høgsted). Laban forsøger at hente hjælp hos nogle af de gamle garvede nisser; Pyrus (Jan Linnebjerg), Puk (Ann Hjort) og Hansi (Uffe Rørbæk). Abel, den unge YouTube-nisse, gør alt, hvad han kan for at få sat gang i juleløjerne i centeret, men kan den gamle centernisse Laban følge med, eller må han give op? Det må vi finde ud af i december.

Julekalenderen er filmet i Rødovre Centrum, og netop det center har vi set før i en julekalender (Mikkel og Guldkortet).

Jeg tror virkelig, at der venter os en sjov og moderne voksenjulekalender, og jeg glæder mig godt nok til d. 3. december, hvor det første afsnit bliver sendt på DR2 klokken 21:00.

Jeg ønsker dig en glædelig fredelig jul.

-Juleekspert Daniel Røde

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Disse juleøl er perfekte til julefrokosten