NY voksenjulekalender på DR2: Laban: en juletragedie

Lad julens ro indfinde sig

Reklame for Forfatteren Stig Seberg

Julemåneden nærmer sig, og tiden flyver afsted. Om lidt er det juleaften, og mange oplever at julen er et overstået kapitel inden den overhovedet er gået i gang. ‘Historien om nisserne’ er 8 julefortællinger, som sætter juleræset på pause og giver dig muligheden for at hvile i julens mange magiske øjeblikke.

Min jul er på mange måder en meget travl tid, og siden jeg blev far i april, har jeg virkelig lært, hvad det vil sige at værdsætte sin tid og disponere den. Jeg tager mig tid til at slappe af, og i sær til at nyde julens mange dejlige stunder, og mens jeg lyttede til Stig Sebergs 8 julehistorier opstod en af de stunder.

Det var en mørk og stormfuld morgen, og selv det lyder som en julekalenderkliche, så var jeg faktisk bare tidligt oppe, da min lille datter skulle trilles en lille tur i barnevognen. Straks efter, at vi havde forladt vores indkørsel, sov min lille pige, og jeg så mit snit til at lytte til de første historier om nisser. Den første historie handler en dreng, som skal en tur til lægen. Hos lægen får han konstateret, at han har nisseblod i årerne. Skæbnen vil, at julemanden er blevet syg, og derfor er det nu op til drengen Vitus at hjælpe julemanden.

Jeg glemmer hurtigt tid og sted, og pludselig er jeg nået langt ud af den sti, som jeg og min datter triller afsted på. Min datter sover stadig, så jeg napper et par historier mere. Den næste historie handler om en trækælk, som vækkes til live og tager på opdagelse. Derefter lytter jeg til historien om tre nisser, som skal på jagt efter risengrød. Sekunderne er blevet til minutter, minutterne til timer, og inden jeg når hjem, har jeg også hørt resten historierne.

Du kan købe  ‘Historien om nisserne’ her.

Min favorithistorie er ‘Historien om Nisserne i Ellesumpen’, som er historie nummer 7. Den har en dejlig blanding af eventyr og den gode fortælling. I følge forfatteren Stig Seberg, så er historien blevet til, da en lille piges forældre kunne fortælle på hans facebookside, at hun havde set nisser i Ellesumpen. De andre 7 historier har også rigtig mange gode elementer, og selvom historierne primært er til børn, så drages jeg også ind i Stig Sebergs julefortællinger. Stig Seberg er coach og mindfulnesskonsulent, og han formår at få lytteren til at slappe af, og hvis du har lyst til lytte til en af julehistorierne, så har Stig Seberg en lille julegave til dig. Du skal blot søge efter “Historien om det lille juleegern” på din søgemaskine, og det første link burde tage dig hen til en side, hvor du kan downloade historien, men det kan kun lade sig gøre, hvis du bruger koden “Nissefar”.

Stig Sebergs øvrige fortællinger kan lånes på biblioteket via dette link.  Lige nu kan man også låne Historien om Nisserne på ereolen.

Jeg kommer helt sikkert til at lytte til ‘Historien om nisserne’ igen, og jeg er ganske sikker på, at min datter også kommer til at lytte med, når hun er gammel nok.

Jeg ønsker dig en glædelig fredelig jul

? Juleekspert Daniel Røde

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

NY voksenjulekalender på DR2: Laban: en juletragedie