NY voksenjulekalender på DR2: Laban: en juletragedie

Julens store mysterium: Får vi en hvid jul i 2017?

Julens helt store spørgsmål er, om det bliver en hvid jul i år? Bliver jorden dækket af et hvidt tæppe, eller bliver det gråt og sjappet? I dette indlæg kigger jeg nærmere på chancerne for en hvid jul i 2017.

IMG_2805Jeg læste engang en svensk undersøgelse, som var kommet frem til, at kun 33% af de danske vejrforudsigelse var korrekte. Det vil altså sige, at der er større chance for, at vejrprofeterne tager fejl. Ikke desto mindre går jeg og drømmer om en hvid jul, og jeg skal da være den første til at agere fanebærer i håbet om et snedækket landskab i december. Allerede i den forgangne weekend faldt der sne mange steder i Tyskland, så måske er vintervejret på vej.

IMG_2768Det er måske lidt paradoksalt, at jeg først skyder vejrprofeterne i skoene, at de sjældent har ret, men lad os kigge på, hvad metrologerne siger.

IMG_2774I denne prognose beretter DMI en meget rolig december uden de klassiske storme og voldsomme byger. I artiklen står der følgende:

“December ser ud til at være præget at højere tryk nord og nordvest for Danmark. Til gengæld er der ikke tendens til fronter og lavtryk fra vest med heldagsregn og kraftig blæst, som dominerer en gennemsnitlig december. I stedet tyder det på lidt mindre nedbør end normalt, roligere vejr og en blanding af gråvejrsdage med lave skyer og solskinsdage. Generelt peger december lidt i den lunere retning.”

(http://www.dmi.dk/vejr/til-lands/maaned-og-saeson/)

IMG_2703Det vil altså sige, at chancen for en hvid jul er forholdsvis lille, men det er jo hverdagskost for os danskere. Det, jeg dog ikke kan lade være med at trække på smilebåndet over, er at meteorologerne altid helgardere sig, da de godt tør love, at der er en lille chance for en hvid jul. Prognosen afsluttes nemlig på følgende vis:

“Dog kan vi sidst på måneden opleve enkelte snebyger fra Østersøen eller fra Kattegat pga. kortvarig kulde over det relativt varme vand omkring Danmark.”

(http://www.dmi.dk/vejr/til-lands/maaned-og-saeson/)

IMG_3200Sommetider tænker jeg, at det må være let at være meteorolog: “Der kommer nedbør, måske falder det som sne, men det kan også være at solen vil skinne ” 😉

I følge en norsk prognose, skulle december blive præcis som den plejer.

Dette er en oversigt fra den tjeneste AccuWeather, hvor vi kan se decembervejret i København, som det ser ud ift. de nuværende forudsigelse. Man skal dog huske på, at det er forudsigelse, og som jeg har understreget før, så er der større chance for, at forudsigelserne ikke holder stik.

IMG_2770Lad os alle krydse fingre og håbe på en hvid jul. Jeg tror på det.

IMG_2814

Jeg ønsker dig en glædelig fredelig jul.

-Juleekspert Daniel Røde

Skriv en kommentar

  • jeg håber virkelig også på hvid jul, altså både tyskland, sverige og enda Californien har fået sne, så hvorfor ikke bare lidt i danmark? bare så græsset er en smule hvid så er jeg glad!

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Jeg gætter på vi får en hvid jul 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

NY voksenjulekalender på DR2: Laban: en juletragedie