Anmeldelse af DR1's julekalender 'Snefald'

Endnu en julekalender på programmet: Natholdets Julekalender

24 øl på 24 decemberdage. Det er, hvad Anders Breinholt og Søren Rasted har kastet sig ud i i ‘Natholdets Julekalender’. Julekalenderen er dog optaget på kun en dag, og det vil sige, at de gæve gutter har indtaget store mængder alkohol på kort tid, og det er blevet til årets julekalender på TV2 Zulu.

De 24 øl er nøje udvalgt af øl-eksperten Carsten Bertelsen, som ikke er helt uvant i julekalenderregi. I 2004 lavede DK4 en julekalender om juleøl, ‘Den Lystige Julekalender’, som tog udgangspunkt i bogen ‘Juleøl ? skik og brug’.

©Carsten Bertelsen

Bogen handler om juleøllets historie og i bogen kunne man bagerst finde en julekalender julekalender med gennemgang af 24 velsmagende juleøl. Sammen med andre ølentusiaster åbnede Carsten Bertelsen hver dag en ny, spændende julebryg. Julekalenderen er blevet genudsendt flere gange på DK4, men det er ganske få, som kender til dens eksistens.

I 2011 forsøgte jeg at opgradere øljulekalenderen, og gennem 4 år producerede jeg mit bud på ‘Den Lystige Julekalender’. I sin tid kontaktede julekalenderens bagmand øl-ekspert Carsten Berthelsen, og fik lov til at bruge navnet og sådan opstod ?Den Lystige Julekalender Part. II?, som senere blev til ?Den Lystige Julekalender?. Julekalender handler om noget så lystigt som juleøl og juletraditioner. Gennem årene tog julekalenderen fart og i 2014 nåede julekalenderen ud til over 50.000 seere og der kom kendte gæster i studiet ? personligheder såsom Sebastian Dorset, Martin Veltz og Sebastian Klein gæstede mit loftstudie.

I år er det så blevet Natholdets tur til at give deres bud på, hvordan ‘Den Lystige Julekalender’ anno 2017 skal se ud – nu med titlen ‘Natholdets Julekalender’.

Jeg ved, at Carsten Bertelsen optog sin julekalender over to dage. Det samme gjorde vi i 2014, men vi lavede også kun 5 afsnit det år. Anders Breinholt og Søren Rasted kæmper sig gennem 24 øl på en dag, og det er noget af en bedrift. I sær når man ved, at juleøl ofte er stærkere end almindelige øl. Til øllerne vil Anders og Søren også indtage snacks, som passer til de øl, der indtages, og de forskellige øl bliver naturligvis også vurderet af værterne. Slutteligt vil de to værter forsøge at holde styr på deres promille med et alkoholmeter og fremsigelsen af den gamle remse: “Stativ, stakit, kasket“.

I forbindelse med optagelserne af julekalenderen delte både Anders og Søren enkelte klip fra julekalenderoptagelserne på deres Instagram, og meget tyder på, at det bliver en underholdende julekalender. De var i hvert fald meget udmattede, da optagelserne var i kassen.

De første øl som drengene skal smage er:

 1. december: Sierra Nevada Torpedo – 7.2%
 2. december: Fur Christmas Ale 2017 –  9.4%
 3. december: Hornbeer Fundamental Black Horn – 10%
 4. december: Paulaner Salvator / Hancock Gambrinus – 7,9% / 9.5%
 5. december: Harviestoun Ola Dubh 18 – 8%
 6. december: Samichlaus – 14%
 7. december: Bush de Noel – 12%
 8. december: Krenkerup Røgøl
 9. december: Oude Geuze Boon
 10. december: Ugly Duck Nothing But Trouble
 11. december: Thomas Hardy’s Ale
 12. december: Grauballe Nørrebryg og Nørrebro Bombay Pale Ale
 13. december: Chimay Bleue
 14. december: Stille Nacht

SE ALLE ØLLENE HER

FÅ DEN ULTIMATIVE JULEØLMENU TIL JULEAFTEN HER

Som den skarpe læser nok hurtigt kan gennemskue, så er det tale om øl med slag i. Jeg bemærker yderligere, at den eneste juleøl i denne oversigt er Fur Christmas Ale. Fur Christmas Ale har flere gange vundet prisen som årets juleøl.

Jeg smagte også Fur Christmas Ale i 2014.

Jeg kan på alle måde anbefale dig at skåle med Anders og Søren, da det virkelig er nogle gode øl, de skal indtage.

‘Natholdets Julekalender’ kan følges hver dag kl. 21:25 på TV2 ZULU.

Jeg ønsker dig en glædelig fredelig jul.

-Juleekspert Daniel Røde

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Anmeldelse af DR1's julekalender 'Snefald'