Juleopskrifter

Sådan laver du verdens nemmeste risengrød, som ikke brænder på

Hvis du læser dette indlæg, så lover jeg dig, at din risengrød aldrig vil brænde på igen. Det kræver faktisk kun en simpel køkkenmaskine, og i dette blogindlæg vil jeg guide dig gennem den nemmeste og lækreste risengrød, som tilmed ikke kan brænde på. Under dynen, i høkassen eller ved kogning i en gryde. Risengrød stammer tilbage fra 1800 tallet, og dengang var det kun de rige, der havde råd til denne himmelske mundfuld. Dette skyldtes blandt andet, at ris var en importvare, og det var utrolig dyrt at skaffe dem til landet.  I dag er historien en helt anden, import til både nisser og mænd er blevet meget lettere og billigere. Risengrøden er blevet allemandseje, og de fleste nyder gerne en portion eller ti, når juletiden nærmer sig.

Hvis du laver din risengrød ved almindelig kogning, skal du holde øje med den hele tiden. Risengrød kan gå fra lækker og cremet til brændt og grynet på et øjeblik. Hvis du laver din risengrød i ovnen, kan du hurtigt brænde dig, hvis du glemmer grydelapper. Det kan også være, at du er meget tålmodig, og laver din risengrød efter høkasse princippet, men det tager altså alt for lang tid. Du skal bruge mit tip:

Tippet består i, at du skal erhverve dig en bagemaskine. Bagemaskinen kan tilberede risengrød uden din hjælp. Du skal kun tilsætte ingredienserne og trykke på en knap, og så har du risengrød 90 minutter senere. Bagemaskinen rører og tilbereder din grød, mens du kan hygge dig med en julekalender og nisseøl i sofaen. Nu tænker du sikkert, at en bagemaskine er en kostelig affære, men det passer ikke. Ved en simpel google-søgning kan man finde bagemaskine til mellem 400 kr. og op til 1500 kr. Jeg har købt min bagemaskine i Netto, og den fungerer upåklageligt. 

Juleeksperten Risengrød

1 liter letmælk el. sødmælk

2 dl. grødris

½ tsk salt

Sådan gør du

  1. Mælk, ris og salt sættes over i en bagemaskine på “Jam”-programmet.
  2. 90 minutter senere er risengrøden klar til at blive serveret med kanelsukker og smør eller smør og kanelsukker. Det kommer lidt an på, hvilken rækkefølge, man foretrækker. 

Nu hvor du så alligevel har lavet en stor skål risengrød, så er det måske på tide at give sig i kast med ris a la manden.

Læs min opskrift på ris a la mande her

God fornøjelse og velbekomme.

Jeg ønsker dig en glædelig fredelig jul

– Juleekspert Daniel Røde

Forrige Indlæg Næste Indlæg

Ingen kommentarer

Skriv en kommentar