Test dig selv. Hvilken type er du nytårsaften?

Vejen til lykke går gennem tidlig juleoppyntning

Jeg er generelt et meget lykkeligt menneske. Jeg har en dejlig familie, et skønt job og en skøn omgangskreds, men en ny undersøgelse viser, at dele af min lykkelighed kan begrundes med, at jeg pynter op til jul tidligt.

Det britiske medie Unilad uddyber i en artikel, at folk som pynter tidligt op til jul er mere nostalgiske og i kontakt med deres indre børn. Dem som ikke kan døje synet af juleglimmer og julepynt er ikke nær så glade, som dem der pynter op tidligt. Personligt pynter jeg altid op i efterårsferien. Der har jeg fri, og god tid til at hygge mig med oppyntningen. Min hustru og jeg har gjort det til en fast juletradition, og vi ser altid ‘Jul På Vesterbro’, mens vi hænger diverse kravlenisser, julehjerter og julelys op. Jeg er i sær glad for at pynte op med de udendørs julelys, og i år har min familie og jeg fået et endnu større hus, og det betyder naturligvis, at der skal flere lys op, og jeg glæder mig som et lille barn til at hænge dem op og tænde dem.

Find ud af, hvordan du kan huske dine juleminder for evigt…

I førnævnte artikel udtaler psykoanalytiker Steve McKeown, at der kan være mange grunde til, at folk pynter op tidligt, men de mest almindeligt er nostalgiske. Enten handler det om at genoplive magien, ellers kan det være for at kompensere for tidligere forsømmelser. Ydermere fortæller han, at man, i en verden fuld af stress og angst, klamrer til til de ting, som gør en lykkelig, og der fremkalder julepynt bare de stærkeste følelser fra barndommen. Pynten bliver et anker eller en vej til de gamle barndomsminder. Og dem der pynter op tidligt, forlænger blot denne følelse. 

Læs min guide til, hvordan du kommer bekymringsfrit gennem juleaften…

Dette bakkes op af psykoterapeut Any Morin. Hun fortæller, at julen giver anledning til en følelse af nostalgi, og det hjælper folk med at huske deres fortid, og forstå deres identitet. Julepynten er en direkte forbindelse til deres barndom, og det kan også være en en bittersød følelse, da julen også minder os om dem, som ikke er blandt os mere. Måske minder synet af et juletræ dig om, hvordan livet var, da du stadig troede på julemanden. For de folk, som har mistet en, kan julen virke som en påmindelse om de gode stunder, de havde med den person engang. Her hjælper en tidlig oppyntning også med at føle sig forbundet med den enkelte i længere tid, og det er da smukt.

Julemusik gør dig lykkelig. Læs hvorfor her…

Der er også undersøgelser som viser, at folk som pynter deres hus med lys og pynt udendørs, sender et signal til omverdenen om, at de er mere venlige og sociale. Og det kan da også godt være, at nogle pynter tidligt, som en form for eskapisme, men lad nu det ligge. Nu har du i hvert fald en rigtig god undskyldning for at pynte tidligt op til jul. Jeg skal i hvert fald have bestilt et par lyskæder mere.

Hvid jul 2018? Det er julens store spørgsmål. Se sandsynligheden her…

Jeg ønsker dig en glædelig fredelig jul.

-Juleekspert Daniel Røde

1 kommentar

  • sandra

    God fornøjelse med julepynteriet – jeg venter til næste weekend 🙂 Kan kun tilslutte mig, at det er fantastisk at få huset fyldt af julestemning i god tid.

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Test dig selv. Hvilken type er du nytårsaften?