Tanker fra en julelattefar

Hvilken Nissebande er bedst?

Lad os tage en julekalenderkamp. Denne gang ser vi nærmere på ‘Nissebanden’ fra 1984 og ‘Nissebanden i Grønland’ fra 1989. Begge julekalendere har været genudsendt et hav af gange, men hvilken Nissebande-julekalender er den bedste?

Hvis du er vild med Nissebanden og Lunte, så kan du lytte til min podcast Daniels Jul. Sidste år fik jeg nemlig besøg af Flemming Jensen, som kunne fortælle et hav af anekdoter fra de elskede julekalendere.

LYT HER

Nissebanden (1984)

IMG_7137

“Historien omhandlede jagten på Julemandens gode humør. Det mistede Julle nemlig, da der gik hul på den pose, som han opbevarede det i! Og hvis ikke Julemanden er i julestemning, ja, så bliver der slet ingen jul.
Agent A-38 (Hans Dal, seriens komponist og medforfatter) sætter sine bedste agentnisser på sagen: den godmodige pulternisse Lunte (Flemming Jensen), den teatertossede skibsnisse Skipper (Lars Knutzon), den moderlige kammernisse Gemyse (Kirsten Peüliche), den unge skovnisse Pil (Kirsten Lehfeldt i en tidlig tv-rolle) og endelig bandens 840-årige nestor, den propre hr. Mortensen (Arne Hansen) ? tidligere overnisse ved Risarkivet.”

(Kilde: http://brianiskov.blogspot.dk/2012/12/dr-julekalender-1984-nissebanden.html)

‘Nissebanden’ er blevet genudsendt fire gange (1984,1992,2001 og 2015), og er stadig en populær julekalender. Min nevø sad i hvert fald klinet til skærmen, da DR sidste år genudsendte ‘Nissebanden’. En af de hyggeligste faktorer i ‘Nissebanden’ er, at der medvirker mange folkekære skuespillere. Udover den skønne Nissebande, møder vi også Erik Clausen, Kai Løvring, Dick Kaysø, Ove Sprogøe, Per Pallesen, Thomas Eje og mange mange flere. ‘Nissebanden’ var og er stadig en klassiker.

Nissebanden i Grønland

IMG_7138

“‘Nissebanden i Grønland’ tager sin begyndelse, da to magiske meteorsten styrter ned i Grønlands ødemark. Julemanden (Henrik H. Lund) begiver sig straks ud for at finde stjernestenene, før andre får fat på dem. For meteoritterne er tilsyneladende i stand til at opfylde alle tænkelige ønsker, hvilket i værste fald vil gøre Julemanden arbejdsløs.
Nisseagent A-38 (Hans Dal) får besked – pr. brevgås! – om at sende Nissebanden af sted til Julemandens kongsgård i Nordgrønland, så de kan tage sig af årets julegavefabrikation i Julemandens fravær. Samtidig lægger den geskæftige Fiffig-Jørgensen (Christoffer Bro) fra landsbyen Holme-Olstrup sine egne planer for Julemanden.”

(Kilde: http://brianiskov.blogspot.dk/2012/12/dr-julekalender-1989-2003-nissebanden-2-og-3.html)

‘Nissebanden i Grønland’ blev vist første gang i 1989, og den blev derefter genudsendt i 1993,2002, 2011 og 2016. Det vil sige, at ‘Nissebanden i Grønland’ er blevet sendt en gang mere end sin forgænger ‘Nissebanden’, og det er også en af DR’s mest genudsendte julekalender. Lars Knutzon, som spillede skipper, var blevet udskiftet med Finn Nielsen, men ellers var alt som det plejede. Nissebanden skulle hjælpe julemanden, men denne gang så omgivelser helt anderledes ud, da de måtte rejse til julemandens hjemland Grønland. Optagelserne til julekalenderen foregik i 20-40 minusgrader, og det skabte en unik stemning.

HVILKEN JULEKALENDER ER DIN FAVORIT?

NISSEBANDEN (1984)

ELLER

NISSEBANDEN I GRØNLAND (1998)

Du kan stemme på facebook-opslaget.

IMG_7134

Jeg ønsker dig en glædelig fredelig jul.

-Juleekspert Daniel Røde

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Tanker fra en julelattefar