Jeg lavede en julekalender engang

Bamses Julerejse VS. Krummernes Jul

90’erne var et skønt julekalenderårti. Både ‘Bamses Julerejse’ og ‘Krummernes Jul’ er fra 1996, og de er begge vidunderlige, men hvilken julekalender er bedst? Det er Bamse mod Krumme.

Bamses Julerejse (1996)

Bamse, Kylling og Ælling opsporer 3 ting som julemanden har tabt: julepapir, julebånd og til og fra kort. Bamse beslutter, at de skal rejse ud for at finde julemanden, således at der kan blive jul. Drillenissen, som i øvrigt spilles af Søren Hauch-Fausbøll, som tidligere var inde i Bamse, forsøger at standse dem, men har samtidig også travlt med at score Luna. Julekalenderen er fantastisk morsom. Den er fyldt med humor, så selv de voksne kan sidde og klukke med i baggrunden. Det virkelig sjovt at se Søren Hauch-Fausbøll spille overfor sin gamle karakter. Det skaber mange grinagtige øjeblikke, og det kan du høre Søren Hauch-Fausbøll fortælle mere om i et afsnit af min julekalender fra 2012.

Krummernes Jul (1996)

‘Krummernes Jul’ blev sendt på TV2 i 1996, og handler om vores allesammens Mads Krumborg aka. Krumme, hans far Jens, moren, storesøster Stine og lillebror Grunk, som spilles af en meget ung Lucas Forchhammer (Lucas Graham). En af de mest karismatiske julekalenderjulemænd – Waage Sandø, julemor og de to nissepiser Stella og Nova rejser til menneskernes land for at genfinde julestemningen. Der er ikke nogen børn, der skriver breve til julemanden mere, og julefreden er også i fare, da Bent og Amigo har tænkt sig at gøre livet surt for julemanden – eller Bent har i hvert fald. Amigo vil hellere til Spanien og danse med hans køre Señorita. Gennem december følger vi også skønne Svendsen og altid sure Fru. Olsen. Jeg er personligt vild med julehistorien om Krumme, og jeg kan huske, at jeg som dreng også stod og sendte breve til julemanden. De fleste på min alder, kan sikkert huske denne juleremse:

“Dette brev, som jeg skrev, sender jeg gennem stjernes vrimmel mod den syvende himmel, med vindens sus til julemandens hus.”

Inde på BRIES BLOG-O-RAMA, kan man læse mange sjove facts om ‘Krummernes Jul’. Man kan blandt andet læse, at børn tvang deres forældre til at gå på knæ ved deres seng, og derefter synge en julesang for at skræmme den dårlige stemning væk. ‘Krummernes Jul’ blev faktisk også solgt til flere forskellige lande, men det kan du læse meget mere om på BRIES BLOG-O-RAMA.

Tilbage i 1996 havde julekalenderen i gennemsnit 1.2 millioner seere, og jeg tror, at mange gerne vil gense hele ‘Krummernes Jul’, men hvorfor har man ikke udgivet ‘Krummernes Jul’ i fuld længde? Det kan du læse mere om HER.

HVILKEN JULEKALENDER ER DIN FAVORIT?

BAMSES JULEREJSE (1996)

ELLER

KRUMMERNES JUL (1996)

Du kan stemme på facebook-opslaget.

Jeg ønsker dig en glædelig fredelig jul.

-Juleekspert Daniel Røde

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Jeg lavede en julekalender engang