TV2’s julekalender 2018

DR’s julekalender 2018

“Theo & Den Magiske Talisman” (under arbejdstitlen: “Thannanaya”) hedder årets julekalender på DR1, og der er ikke mere end 69 dage til, at vi kan se det første afsnit, men du behøver ikke at vente længe på lågejulekalenderen.

Se sendeplanen for alle årets julekalendere her

DR har indtil videre været meget sparsomme med informationer om deres nye julekalender, men jeg gætter på, at de meget snart udgiver en masse pressemateriale. Der er dog informationer at finde, hvis man surfer lidt rundt på nettet. “Theo & Den Magiske Talisman” ligner et juleventyr af Narniaske dimensioner, og hvis julekalenderen kan leve op til det prædikat, så kan jeg slet ikke vente med til d. 1. december, men lad os nu se. Jeg havde også meget store forventninger til DR1’s julekalender, “Den Anden Verden” forrige år, men den skuffede fælt. Det kan du læse mere om i min gennemgribende anmeldelse her. “Theo & Den Magiske Talisman”, er som “Den Anden Verden” et pompøst eventyr, men lad os nu ikke glemme julen.

DR har nu offentliggjort, at julekalenderen har skiftet titel til “Theo & Den Magiske Talisman”, og har udgivet dette referat:

Theo går i 6. klasse, men han har ingen venner i skolen. Hans eneste og bedste ven i verden er morfaren Harald. Det er derfor overvældende for Theo, da morfaren lige inden jul falder om. Der er udsigt til, at Theo kan miste sin bedste ven, og det vil han for alt i verden ikke lade ske. Han rejser derfor ind i den magiske verden Thannanaya sammen med den nye pige fra klassen, Simone, for at få sin morfar tilbage. Og her starter rejsen for Theo & Den Magiske Talisman.

(kilde: https://www.dr.dk/om-dr/nyheder/dr-sender-syv-julekalendere-til-store-og-smaa-i-aar)

DR følger ydermere dette referat op med at fortælle, at julekalenderen er “en magisk og tidløs fortælling om tre generationers måder at sige farvel på“, og kalder “Theo & Den Magiske Talisman” for en moderne eventyrfortælling for hele familien. Her må jeg endnu engang understrege, at jeg mangler vores kære højtid, og jeg tvivler meget på, hvor meget julestemning kalenderen byder på, men jeg håber, at tvivlen kommer mig til gode.

Det lugter altså meget af “Den Anden Verden”, men lad os ikke dvæle mere ved det. Lågejulekalenderen kan allerede købes fra midten af oktober, og det vil altså sige, at du kan indlede efterårsferien med at købe lågejulekalenderen til “Theo & Den Magiske Talisman”. Snuser man lidt rundt på Instagram (#Thannanaya), så vil man hurtigt opdage, at meget af julekalenderen er filmet i Polen, og det tror jeg, at man blandt andet har gjort for at finde sne og de anderledes landskaber. Det har sikkert også været billigere 🙂

DR har ikke afsløret mange detaljer om castet endnu, men vi ved, at den danske skuespiller og Broen-stjernen Sarah Boberg er med i julekalenderen. Det skriver Billed Bladet i denne artikel. Hvis man igen kigger på Instagram, bliver man lidt overrasket over Sarahs look. Hun er nemlig skallet. I selve artiklen får vi meget få oplysninger om kalenderne. Sarah fortæller, at julekalenderen er noget helt andet ift. Broen, og det skulle det jo også gerne være. Derudover får vi at vide, at julekalenderen optages i Polen og i København. Sarah Boberg har medvirket i en enkelt julekalender før. Hun spillede arkæologen Petra i “Absalons Hemmelighed” fra 2006.

Noget kunne tyde på, at vi har noget at glæde os til, men jeg sidder også tilbage med en bange anelse. Jeg tror, at “Den Anden Verden” har gjort mig lidt bange for DR’s julekalendere. Ikke bange som i, at de er skræmmer mig, men bange for, at de kommer for meget væk fra julen. Og så kan jeg lyde som en sur gammel mand, men julekalendere skal altså handle om jul. Hvis en julekalenderen ikke handler om jul, kan man lave den på en anden tid af året. Det er naturligvis dejligt med en stor flot fortælling, men julen skal bare være der, og det var den absolut ikke i “Den Anden Verden”. DR havde ellers rigtig godt styr på det med “Absalons Hemmelighed” i 2006, “Pagten” i 2009, “Julestjerner” fra 2012 og “Tidsrejsen” fra 2014, men i 2016 fejlede de virkelig. DR Ultra sender også “Theo & Den Magiske Talisman-eftershow”, hvor de medvirkende fortæller mere om julekalendere.

Hvid jul 2018? Det er julens store spørgsmål. Se sandsynligheden her…

Det bliver godt nok spændende at se, om DR1 finder tilbage på sporet, og giver os den julekalender vi hungre efter. Jeg opdaterer naturligvis løbende.

Jeg ønsker dig en glædelig fredelig jul.

-Juleekspert Daniel Røde

3 kommentarer

 • Stine

  Dårligt skuespil fesen julekalender lav noget beder den er fandme dårlig

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lise

  Jeg kan også bedst lide julekalendere, der har noget med jul at gøre!! – men i år skal jeg klart se DR’s julekalender, for hovedrollen spilles af Kian, som er min søns gamle klassekammerat!! – og han er en virkelig sød dreng!!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Nille

  Ja det må bare ikke ske. Det er helt forkert at lave en julekalender som ikke handler om julen, og dens eventyrlige magi. Frygter det samme som dig. Det skal fange fra afsnit 1 og helst de først 5-10 min. Den anden verden var laaaangsom i optrækket og tabte mig fuldstændig.

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

TV2’s julekalender 2018