DR's julekalender 2018

Snart udkommer et NYT dansk julealbum

I dag er der KUN 3 måneder til jul, og årets første juleplader er allerede på trapperne. Allerede d. 9. november udkommer et nyt dansk julealbum.

Jeg knuselsker julemusik, og som den faste læser nok ved, så har jeg lavet op til flere juleplaylister på Spotify. Jeg har sågar taget min fascination så langt, at jeg selv har indspillet og skrevet flere julesange. Det hele startede i 2014, hvor kunstneren Stig Skovlind bad mig anmelde hans nye julesang “Julen Ned På Jorden”. Det gav mig en ide – jeg kunne selv indspille en julesang.

I foråret 2003 gik jeg i 10. klasse, og den nye sæson af sangprogrammet Popstars, og i denne omgang skulle de finde Danmarks nye boyband, og jeg så straks mit snit til at deltage. Jeg pjækkede fra skole, og var til audition. Jeg gik videre til tredje runde, og fik bekræftet, at jeg måske godt kunne synge – i hvert fald til husbehov. Derudover har jeg altid beskæftiget mig med tekster. Jeg har læst dansk på universitetet, og er uddannet dansklærer, og derfor er tekster en naturlig del af min hverdag. Jeg har altid skrevet meget, så hvorfor skulle jeg ikke kunne skrive og synge en julesang. Nu manglede jeg bare en melodi, og det kunne førnævnte Stig Skovlind hjælpe mig med. Han havde et gammelt nummer liggende, som jeg måtte bruge. Jeg gik derefter straks i gang med at skrive, hvad der skulle blive til “Nu Julen Er Her“, og siden da har jeg hvert år udgivet en ny julesang. Pt. er det blevet til fire danske julesange.

Som jeg har skrevet i et tidligere blogindlæg er en stor del af årsagen til, at julemusikken er forbundet med glæde og festlighed ikke nødvendigvis selve musikken, men minderne, der følger med. Det er også derfor, at der altid udgives juleopsamlingsalbums til jul. “Most Wanted Julehits” og “Now Christmas” er spækket med alle de gode gamle julehits, og vi kender sikkert alle de albums. Derfor virkede det også naturligt for mig at udgive et juleopsamlingsalbum – dog er dette album ikke bare de samme sange samlet på et album. Det er meget mere.

Derfor kan jeg med stolthed præsentere det nye danske julealbum “Juleferie”, som allerede udkommer d. 16. november 2018.

Omslaget og indholdet forbliver hemmeligt lidt endnu, men jeg kan afsløre, at julealbummet kommer til at indeholde nye og alternative versioner af mine forrige julesange. En kendt DJ og musikproducer har haft et par af mine sange under kærlig behandling, og så er der også blevet plads til både et særligt “Julekalender Mix” og en akustisk version af min mest populære julesang. I alt er det blevet til 10 julesange, som alle er samlet på mit nye julealbum. “Juleferie” vil fra d. 16. november kunne findes på alle de forskellige musikstreamingtjenester, men nu hvor det er et album, udkommer der naturligvis også et begrænset antal fysiske kopier. Jeg har en alder, hvor dette stadig har en affektionsværdi, og når dagen oprinder, deler jeg naturligvis links til Spotify, iTunes, Tidal, Deezer osv. Jeg planlægger også et par give-aways, og skulle der være interesse, vil albummet også kunne købes via min kommende webshop. Ja, du læste rigtigt. Der kommer en julewebshop fra min hånd, men det er faktisk hemmeligt – UPS 😉

Mange definerer deres musik ved enten at være popmusikere, rockmusikere osv.. Jeg er julemusiker, og jeg håber, at mine julesange kan få dig i julestemning, for det er deres primære opgave.

Jeg ønsker dig en glædelig fredelig jul.

-Juleekspert Daniel Røde

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

DR's julekalender 2018