Rudolf-muffins med Nutella

‘Daniels Jul’ Sæson 2: “En julekalenderpodcast”

2sæson af “Daniels Jul” er det for alvor blevet jul, for nu tager vi alle danske julekalendere under kærlig behandling. Sæson 2 af “Daniels Jul” har fået undertitlen “En julekalenderpodcast”, og det har den fordi, at jeg planlægger at lave en minutiøs gennemgang af ALLE tv-julekalendere gennem tiderne. Et afsnit til hver julekalender, dog med enkelte undtagelser, hele vejen fra 1962 til i dag. Vi spiller de bedste julekalenderklip, interviews, muligvis musik fra kalenderen og taler om sjove anekdoter og hemmelige facts, som kan være, hvorfor kalenderen er udgivet i en klippet udgave, hvad der i så fald mangler?. Vi vil forsøge at runde alt.

Julekalenderen, som vi kender den i dag, stammer tilbage fra 1962, hvor DR for første gang sendte en julekalender på tv. Julekalenderen hed “Historier fra hele verden”, og der er løbet meget vand under broen siden dengang. Fælles for tv-julekalenderne er, at de kan samle danskerne om tv-skærmene. De er blevet folkeeje og folkekære, og noget alle danskere har en holdning til. Jeg tror ikke, der findes et eneste menneske i Danmark, som ikke på stående fod kan fortælle, hvilken julekalender, de har som favorit, og hvilken de synes mindst om. Derfor vil vi nu gennemgå dem alle, og det kommer til at foregå på den måde, at vi først og fremmest vil vi gennemgå den udvalgte julekalender grundigt. Vi gennemgår historien bag kalenderen, væsentlige afsnit, hvad julekalenderen siger om den tid, den er lavet I, og så anmelder vi den. Vi spiller de bedste julekalenderklip, muligvis musik fra kalenderen og taler om sjove anekdoter og hemmelige facts, som kan være, hvorfor kalenderen er udgivet i en klippet udgave, hvorfor mangler der noget, og hvad der er udeladt. Vi vil forsøge at runde alt.

Formen er derfor ændret ift. sidste år. Du vil nok opleve en tydelig rød tråd gennem sæson 2, og gæsterækken vil være anderledes. Hvis du har lyst til at genopfriske først sæson af “Daniels Jul”, kan du gøre det her:

LYT TIL FØRSTE SÆSON AF ‘DANIELS JUL’ HER

Da arbejdet frem mod sæson 2 er meget omfattende, har jeg allieret mig med en meget dygtig og faglig kompetent medvært. Han er både skuespiller, musiker og en virkelig dygtig formidler. Hans opgave består i at vurdere julekalenderne ud fra hans faglige kompetencer. Hans primære opgaver bliver at analysere skuespillernes gøren og lade, og stille skarpt på julekalenderens musikalske profil. Jeg står for alt julekalendernøderiet, og da jeg har over 25 års erfaring med julekalendere, er du i trygge hænder.

Da ide og form til denne podcast først er landet nu, kan vi ikke nå alle julekalenderne i år, og derfor har vi udvalgt et par stykker. Dem vi har valgt er valgt på baggrund af popularitet og interesse. På den måde håber vi, at vi får sparket julekalenderpodcasten godt i gang. Derfor vil gennemgangen ikke være kronologisk – i hvert fald ikke i denne omgang. Første afsnit kommer til at handle om “Krummernes Jul”, og her er der allerede meget at tage fat på. “Krummernes Jul” er udgivet på DVD, men DVD’ens spilletid sniger sig kun op på 359 minutter, og det giver også omkring 6 timers julekalender, men julekalendere varer godt og vel 10 timer i fuld længde. DVD-omslaget beretter om “En af de mest POPULÆRE julekalendere nogensinde!”, og hvis det er tilfældet, så er det mig en KÆMPE gåde, at man har valgt at bruge ressourcer på at udgive en forkortet udgave. Tilbage i 1996 havde julekalenderen i gennemsnit 1.2 millioner seere, og jeg tror, at mange gerne vil gense hele ‘Krummernes Jul’, men hvorfor har man ikke udgivet ‘Krummernes Jul’ i fuld længde? Jeg har heldigvis julekalenderen i fuld længde, og derfor kommer vi naturligvis til at runde et par af de scener, som er klippet ud på udgivelsen. Jeg vil faktisk ikke afsløre så meget mere, blot sige, at “Daniels Jul – Sæson 2” kommer til at blive udgivet i samme feed som første sæson, og hvis du vil have en ide om, hvordan formen kommer til at blive, så kan du lytte til min lillejuleaftenspecial fra første sæson. Her gennemgik julekalenderkender Brian Iskov og jeg “The Julekalender”. Dog er tanken, at afsnittene kommer til at vare lidt længere – en times tid.

LYT HER

Julekalenderpodcasten kommer til at blive indspillet under de hyggeligste forhold. Vi inviterer dig inden for til både juleøl, gløgg og æbleskiver, mens vi sender dig på en ledsaget rejse gennem julekalenderens fortryllende univers. Jeg regner med, at første afsnit får premiere d. 2 december – den første søndag i advent, og derefter følger 3 måske 4 afsnit mere i år. Skulle podcasten gå hen og blive populær, så lover jeg at arbejde frem mod at fortsætte projektet i 2019, men det vil kræve lidt hjælp fra jeres side. Det vender jeg tilbage til, hvis det bliver aktuelt.

Jeg ønsker dig en glædelig fredelig jul.

-Juleekspert Daniel Røde

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Rudolf-muffins med Nutella