'Daniels Jul' Sæson 2: "En julekalenderpodcast"

Sådan laver du verdens nemmeste risengrød, som ikke brænder på

Hvis du læser dette indlæg, så lover jeg dig, at din risengrød aldrig vil brænde på igen. Det kræver faktisk kun en simpel køkkenmaskine, og i dette blogindlæg vil jeg give dig en guide til nemmeste og lækreste risengrød, som tilmed ikke kan brænde på. Du slipper også for besværet med at skulle være over din risengrød hele tiden, og den irriterende opvask.Under dynen, i høkassen eller ved kogning i en gryde. Risengrød stammer tilbage fra 1800-tallet, og dengang var det kun de rige, der havde råd til denne himmelske mundfuld. Dette skyldtes blandt andet, at ris var en importvare, og det var utrolig dyrt at skaffe dem til landet.  I dag er historien en helt anden, import til både nisser og mænd er blevet meget lettere og billigere. Risengrøden er blevet allemandseje, og de fleste nyder gerne en portion eller ti, når juletiden nærmer sig.

Hvis du laver din risengrød ved almindelig kogning, skal du holde øje med den hele tiden. Risengrød kan gå fra lækker og cremet til brændt og grynet på et øjeblik. Hvis du laver din risengrød i ovnen, kan du hurtigt brænde dig, hvis du glemmer grydelapper, og grøden skal stadig startes op på kogepladen. Det kan også være, at du er meget tålmodig, og laver din risengrød efter høkasse princippet, men det tager altså alt for lang tid. Og risengrød i micro-ovnen bliver aldrig helt god. Du skal bruge mit tip:

Tippet består i, at du skal erhverve dig en BAGEMASKINE

Bagemaskinen kan tilberede risengrød uden din hjælp. Du skal kun tilsætte ingredienserne og trykke på en knap, og så har du risengrød 90 minutter senere. Bagemaskinen rører og tilbereder din grød, mens du kan hygge dig med en julekalender og nisseøl i sofaen. Nu tænker du sikkert, at en bagemaskine er en kostelig affære, men det passer ikke. Ved en simpel google-søgning kan man finde bagemaskine til mellem 400 kr. og op til 1500 kr. Jeg har købt min bagemaskine her, og den er endda på TILBUD. Maskinen fungerer upåklageligt, og jeg laver risengrød rigtig ofte. 

Juleekspertens nemme risengrød

1 liter letmælk el. sødmælk

2 dl. grødris

½ tsk salt

Sådan gør du

  1. Mælk, ris og salt sættes over i en bagemaskine på “Jam”-programmet.
  2. 90 minutter senere er risengrøden klar til at blive serveret med kanelsukker og smør eller smør og kanelsukker. Det kommer lidt an på, hvilken rækkefølge, man foretrækker. 

Nu hvor du så alligevel har lavet en stor skål risengrød, så er det måske på tide at give sig i kast med ris a la manden.

Læs min opskrift på ris a la mande her

Læs min opskrift på Nutella julemuffins her

Læs min opskrift på de bedste norske klejner her

God fornøjelse og velbekomme.

Jeg ønsker dig en glædelig fredelig jul.

-Juleekspert Daniel Røde

2 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

'Daniels Jul' Sæson 2: "En julekalenderpodcast"