Nu er de her: Julesweatere til børn

Dette må være den nemmeste juleopskrift

Struvor er et tyndt småkagelignende friturestegt bagværk af svensk og norsk oprindelse, som er virkelig nemme at lave. De er en traditionel og spektakulær julespise, og de laves ved hjælp af et stjerneformet jern, som i Sverige kaldes et struvjärn.

IMG_1404Først og fremmest skal du anskaffe dig et helt specielt jern, som man bruger til at bage struvor. Det kan man heldigvis købe i Danmark, og det er forholdsvis billigt – 117,- kr.

Du kan købe jernet på dette link. 

IMG_1380Det var Ernst fra Sverige, der introducerede mig for denne lille lækre julespise, og siden jeg første gang så Ernst lave Struvor i programmet “Jul Med Ernst”, så har bagværket været en fast bestanddel af vores julerepertoire. Lad mig først vise dig, hvordan det ser ud, når man bager Struvor

Mine Struvor

1 æg
1 dl. mælk
1 dl. mel
½ tsk. salt
1 spsk. sukker

Sådan gør du:

1. Pisk ingredienserne sammen til en glat flydende dej.IMG_13782. Varm olien op til 180 grader og placer jernet i olien.IMG_13923. Dyp det varme jern ned i dejen, og sørg for ikke at dække toppen af jernet med dej.
4. Struvorne steges i 45-60 sekunder, til den er gyldenbrun.5. Struvorne skal hvile på fedtsugende papir.IMG_1402

6. Når alle struvorne er bagt færdige, skal de vendes i kanelsukker.

IMG_1413

Det kunne næsten ikke være nemmere.

Velbekomme

Jeg ønsker dig en glædelig fredelig jul.

-Juleekspert Daniel Røde

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Nu er de her: Julesweatere til børn