Læs hele historien om Familien Andersens Julehemmelighed

Julekalenderkonspirationsteorier

For et par år siden lavede jeg en serie med mine julekalenderkonspirationsteorier. Jeg krydssammenlignede et par af de figurer, som har optrådt i forskellige julekalendere og opklarede måske nogle julemysterier. Jeg har nu valgt at genudgive mine to sjove teorier.

Teori 1

Hvad der skete med nisserne fra “Skibet i Skilteskoven”?

Baggrund

Første gang vi møder de tre nisser Multe, Kogle og Stub lever de det søde liv ude i Skilteskoven. De bor på et skib og lever af risengrød og godter. Multe har en usædvanlig godt lugtesans, og kan lugte alt på flere meters afstand. Kogle er opfindertypen, og Stub er den lidt klodsede klovn. De møder den søde skovfe, som sætter kriller i hovedet på de 3 skovnisser. De formår dog at holde intrigerne på afstand gennem december, og sørger i fællesskab for at redde julen og tage afstand til deres personlige stridigheder. Under overfladen lurer problemerne, og alle de undertrykte følelser for frit spil efter julen er overstået. De 3 nisser flytter fra skibet og fra hinanden, hvilket vi ser i julekalenderen året efter i “Jul I Juleland”, hvor det eneste minde tilbage fra de 3 nisser er et skilt med denne hilsen:

“Vi er desvære ikke hjemme fodi vi er rejst. Nisselig hilsen Kogle, Multe og Stub!”

Multe, Kogle og Stub har mistet deres nissemagi, og er blevet forvandlet til mennesker – voksne sure mennesker. Dog med undtagelse af en, men ham vender jeg tilbage til.

Kogle aka “Cigaren” bibliotekaren fra “Brødrene Mortesens Jul”

Kogles menneskenavn kender vi ikke, men vi ved, at han er blevet en børnehadende, cigarrygende bibliotekar, som bliver kaldt Cigaren. Vi møder ham i 1998 d. 12 december i “Brødrene Mortensens Jul”. Cigaren kan ikke udstå børn og fortæller, at alle børn er svinske og beskidte.

Multe aka Entreprenøren fra “Jul På Kronborg”

Multe blev ligeledes en ond skikkelse af et menneske. Dengang Multe forlod de andre nisser, var han meget indbrændt. Derfor tog han sig en lang uddannelse og blev entreprenør. Entreprenøren møder vi første gang d. 1. december 2000 i julekalenderen “Jul På Kronborg”. Han var kun interesseret i penge, og da hans gode lugtesans ikke kunne indbringe ekstra penge. Fandt han på, at han kunne sælge Kronborg og tjene en masse penge.

Stub aka Onkel August fra “Brødrene Mortesens Jul”

Sidst men ikke mindst mangler vi Stub. Stub var faktisk den eneste, der kom sig over alle fortidens problemer. Han rejste helt over til Jylland og bosatte sig, blev en rigtig gør-det-selv mand og fik sig en kone og datteren Beatrice. Stub skiftede navn til det mere menneskelige navn August, og vi møder ham første gang d. 19 december 1998 i “Brødrene Mortensens Jul”. August er stadig lidt klodset, men er den eneste af de tre nisser, der har fået et normalt liv.

Hvad skete der så?

Siden år 2000, er der ikke nogen, der har set de 3 nisser/mennesker, men man må håbe, at de har det godt, der hvor de er nu.

 

Teori 2

Hvorfor Vera Grus fra Julestjerner (DR 2012) blev ond!

Baggrund

Første gang vi møder Vera Grus, hedder hun Gerda Jensen, og hun arbejder som rengøringsdame. Derudover er hun single og vil meget gerne finde sig en mand. Årets er 1995 og julekalenderen hedder “Alletiders Nisse”. Josephine Brahe har oprettet en kontaktannonce, da hun er bange for, at hendes far Birger Bertramsen er ensom. I afsnit 16 møder vi derfor Gerda Jensen, og den første person hun møder, da hun træder ind i Rigsarkivet er Uffe Spage-Andersen. Uffe, som før hed Bjarne, har taget navneforandring, da han ikke kunne bære, at blive mindet om sin fortid i Brorfælde, hvor han blev forladt af Gerda, som dengang fandt grus og blev fuldstændig besat af grus, og derfor også skiftede navn til Vera Grus.

Gerda og Uffe

Vera fandt bagefter ud af, at grus ikke var hendes fremtid, blev rengøringsdame og begyndte igen at bruge sit gamle navn Gerda. Da Gerda ankommer til Rigsarkivet genkender straks Uffe, og forsøger med det samme at score ham. Han lader sig dog ikke påvirke af hende. Uffe er blevet EDB-ekspert og har fundet en ny kærlighed i Josephine Brahe. Så han og sender hende straks videre til Bertramsen.

Gerda/Vera bryder sammen

Bertramsen viser heller ikke interesse i Gerda, og derfor forsøger Gerda/Vera en sidste gang at score Uffe. Uffe er lige ved at falde tilbage i hans gamle jeg Bjarne, men Josephine skynder sig at sende Gerda hjem.

Vera og Bjarne

Dette er det sidste vi ser til Gerda/Vera i 17 år. I den tid er hun taget tilbage til Brorfælde, og lever et liv som eneboer, og er på ny besat af grus. Hun elsker ikke andre end sig selv, hendes hund og hendes grus. Uffe bliver i 1997 forladt af Josephine Brahe til fordel for kriminalbetjent Krusø, og det ødelægger han.

Hvad skete der så?

Han forsvinder i mange år, hvorefter han senere rejser tilbage til Brorfælde, hvor han forsøger at få det liv, han drømte om som ung. Han begynder at bruge sig gamle navn Bjarne, og får arbejde som betjent og brugsuddeler i hans gamle hjemby Brorfælde. Samtidig forsøger han også i julen 2012, at få sin gamle kærlighed Vera tilbage. Det lykkedes ham, og man må gå ud fra, at de levede lykkeligt til deres dages ende.

Jeg ønsker dig en glædelig fredelig jul.

-Juleekspert Daniel Røde

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Læs hele historien om Familien Andersens Julehemmelighed