Kan du huske "Most Wanted Julehits"?

Chancerne for hvid jul 2018

Julens helt store spørgsmål er, om det bliver en hvid jul i år? Bliver jorden dækket af et hvidt tæppe, eller bliver det gråt og sjappet? I dette indlæg kigger jeg nærmere på chancerne for en hvid jul i 2018.

Jeg læste engang en svensk undersøgelse, som var kommet frem til, at kun 33% af de danske vejrforudsigelse var korrekte. Det vil altså sige, at der er større chance for, at vejrprofeterne tager fejl. Ikke desto mindre går jeg og drømmer om en hvid jul, og jeg skal da være den første til at agere fanebærer i håbet om et snedækket landskab i december. Allerede i oktober fik vi den første sne i Danmark, så måske er vintervejret på vej.

IMG_2768Det er måske lidt paradoksalt, at jeg først skyder vejrprofeterne i skoene, at de sjældent har ret, men lad os kigge på, hvad metrologerne siger.

I denne prognose beretter DMI om en tidlig start på vinteren og mulighed for sne i december. I artiklen står der følgende:

Ser vi på de to første måneder af vinteren, så tyder det på, at vi kan få en relativt tidlig start på vinteren i år. Allerede i december kan vi få indslag af koldt vejr med mulighed for sne eller snebyger. Der vil dog også sandsynligt komme perioder med mildere vejr, hvor lavtryk med regn og blæst når ind over landet vestfra. Ifølge de seneste langtidsprognoser fra det Europæiske Vejrcenter (ECMWF) ser det ud til, at der i perioder vil lugge et højtryk over Nordskandinavien, Arktis og det vestlige Sibirien. Det vil sandsynligvis medføre, at vi i flere perioder får kold luft ind over landet fra øst med mulighed for snebyger, som lokalt kan være kraftige i den sydlige del af landet.”

(http://www.dmi.dk/vejr/til-lands/maaned-og-saeson/)

Jeg følger hvert år julevejret tæt, og det er en del år siden, at sne og kulde har været en så markant del af beskrivelsen af vintervejret. Det, jeg dog ikke kan lade være med at trække på smilebåndet over, er at meteorologerne altid helgardere sig, da de godt tør love, at der er en lille chance for en hvid jul. Prognosen afsluttes nemlig på følgende vis:

“Det er stadigvæk for tidligt at sige om det bliver en kold vinter eller ej med sikkerhed. Men som nævnt er der tegn på, at vi generelt får færre lavtryk med regn og mild luft fra vest, og i stedet får flere perioder med mere tørt og koldt vejr. Så der er stadig håb for dem som godt kan lide vinter med kulde og sne”

(http://www.dmi.dk/vejr/til-lands/maaned-og-saeson/)

Sommetider tænker jeg, at det må være let at være meteorolog: “Der kommer nedbør, måske falder det som sne, men det kan også være at solen vil skinne ” 😉

Dette er en oversigt fra tjenesten AccuWeather, hvor vi kan se decembervejret i Aalborg, som det ser ud ift. de nuværende forudsigelse. Man skal dog huske på, at det er forudsigelse, og som jeg har understreget før, så er der større chance for, at forudsigelserne ikke holder stik.

IMG_2770Lad os alle krydse fingre og håbe på en hvid jul. Jeg tror på det.

IMG_2814

Jeg ønsker dig en glædelig fredelig jul.

-Juleekspert Daniel Røde

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Kan du huske "Most Wanted Julehits"?