Sådan laver du din egen julesnaps

I dag udkommer mit julealbum

En stor del af årsagen til, at julemusik er forbundet med glæde og festlighed, er ikke nødvendigvis selve musikken, men minderne, der følger med. “Juleferie” er mit forsøg på at skabe nye og fortryllende juleminder. I dag udkommer min julealbum.
Jeg knuselsker julemusik, og som den faste læser nok ved, så har jeg lavet op til flere juleplaylister på Spotify. Jeg har sågar taget min fascination så langt, at jeg selv har indspillet og skrevet flere julesange. Det hele startede i 2014, hvor kunstneren Stig Skovlind bad mig anmelde hans nye julesang “Julen Ned På Jorden”. Det gav mig en ide – jeg kunne selv indspille en julesang. I skrivende stund har jeg udgivet fem julesange, og i dag kulminerer det med mit julealbum “Juleferie“.

Som jeg har skrevet i et tidligere blogindlæg er en stor del af årsagen til, at julemusikken er forbundet med glæde og festlighed ikke nødvendigvis selve musikken, men minderne, der følger med. Det er også derfor, at der altid udgives juleopsamlingsalbums til jul. “Most Wanted Julehits” og “Now Christmas” er spækket med alle de gode gamle julehits, og vi kender sikkert alle de albums. Derfor virkede det også naturligt for mig at udgive et juleopsamlingsalbum – dog er dette album ikke bare de samme sange samlet på et album. Det er meget mere. Mit julealbum kommer til at indeholde alternative versioner af mine forrige julesange samt et par helt nye numre. Kendte DJ’s har haft et par af mine sange under kærlig behandling, og så er der også blevet plads til både et særligt “Julekalender Mix” og en akustisk version af min mest populære julesang. I alt er det blevet til 10 julesange, som alle er samlet på mit nye julealbum.

“Juleferie” er nu ude på alle de forskellige musikstreamingtjenester

Spotify, iTunes, Tidal, Deezer osv. 

Og husk, at julen for mange er lig med at spendere tid sammen med sin familie og værdsætte, hvad man er taknemmelige for, og her kan julesangene skabe en følelse af nostalgi og lykke. Undersøgelser har vist, at dele de af hjernen, der er særligt aktive, når man lytter til musik, er nucleus accumbens, som også bliver kaldt “glædescenteret”, og det fordi, at den spiller en rolle ift. belønning, glæde og latter. Det smager meget af samme historie, som jeg skrev om i forbindelse med folk, som pynter tidligt op. Julen giver anledning til en følelse af nostalgi, og det hjælper folk med at huske deres fortid, og forstå deres identitet. Julepynten er en direkte forbindelse til deres barndom, og det kan også være en en bittersød følelse, da julen også minder os om dem, som ikke er blandt os mere. Måske minder synet af et juletræ dig om, hvordan livet var, da du stadig troede på julemanden. For de folk, som har mistet en, kan julen virke som en påmindelse om de gode stunder, de havde med den person engang. Det samme kan julesange.

Hvorom alting er, er julemusik noget helt specielt, og jeg håber, I vil tage godt i mod mit julealbum. Det kan jo være, at det med tiden kan skabe nostalgiske og lykkelige minder for dig.

Jeg ønsker dig en glædelig fredelig jul.

-Juleekspert Daniel Røde

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Sådan laver du din egen julesnaps