Årets julegave 2018

KRUMMERNES JUL UDKOMMER I FULD LÆNGDE OG NY SÆSON AF DANIELS JUL

Kom inden for. Bank sneen af jakken og sæt dig godt til rette ved den varme pejs. Du skal på en ledsaget rejse gennem julekalenderens magiske univers i podcast-format. Vi starter med “Krummernes Jul” fra 1996, som udkommer i fuld længde i år. Læs mere nedenfor.

LYT TIL ‘DANIELS JUL’ HER

EN PODCAST OM ALLE DANSKE TV-JULEKALENDERE GENNEM TIDEN.

Vi elsker den – tv-julekalenderen. Kunne du tænke dig at høre alt om Nissebanden, Krummernes Jul, Alletiders Jul, Julestjerner og The Julekalender? Vidste du f.eks. at stort set alle dekorationer i Alletiders Jul var historisk korrekte, eller at mange af scenerne med Svendsen i “Krummernes Jul” er klippet ud af DVD-udgivelsen.

1. sæson af DANIELS JUL handlede om julens traditioner, hvor jeg fik fint besøg af Flemming Jensen, Anders Hemmingsen, Ane Høgsberg, Brian Iskov og m.fl. 2. sæson af er bygget op omkring tv-julekalenderen, hvor vi i hvert afsnit interviewer en karakter fra den julekalender, vi gennemgår. DANIELS JUL kan høres nu på https://radioplay.dk/podcast/daniels-jul/

“Dette brev, som jeg skrev, sender jeg gennem stjernes vrimmel mod den syvende himmel, med vindens sus til julemandens hus.”  

Tilbage i 1997 blev ‘Krummernes Jul’ udgivet på en dobbelt VHS, og selvom den ikke var klippet så meget som ‘Alletiders Jul‘, så var julekalenderen stadig klippet ned. Jeg har julekalenderen i fuld længde, og jeg har forsøgt at lave et regnestykke. Afsnittene varer i gennemsnit 25 minutter, og det vil sige, at vi ender med en samlet spilletid på ca. 10 timer. VHS’en var klippet ned til 6 timer. DVD’ens spilletid sniger sig op på 359 minutter, og det giver også omkring 6 timers julekalender. DVD-omslaget beretter om “En af de mest POPULÆRE julekalendere nogensinde!”, og hvis det er tilfældet, så er det mig en KÆMPE gåde, at man har valgt at bruge ressourcer på at udgive en forkortet udgave. Tilbage i 1996 havde julekalenderen i gennemsnit 1.2 millioner seere, og jeg tror, at mange gerne vil gense hele ‘Krummernes Jul’, men hvorfor har man ikke udgivet ‘Krummernes Jul’ i fuld længde? Julekalenderen er blevet udgivet tre gange – en gang på VHS og to gange på DVD. Det er Scanbox Danmark, der har stået for udgivelserne, og nu er ressourcerne blevet investeret det rigtige sted. Jeg har En rigtig god kontakt hos Scanbox Danmark, og derfor kan jeg nu berette:

KRUMMERNES JUL UDKOMMER RESTAURERET OG I FULD LÆNGDE PÅ BLOCKBUSTER.DK LØRDAG D. 1. DECEMBER 2018.

Min medvært og jeg starter med en minutiøs gennemgang af “Krummernes Jul”, som blev sendt på TV2 i 1996. Vi gennemgår handlingen, væsentlige afsnit og afslutter med en anmeldelse. Undervejs fortæller vi sjove anekdoter, interviewer en væsentlig julekalenderkarakter og dykker ned i, hvorfor Krummernes Jul aldrig er udgivet i fuld længde.

LYT TIL ‘DANIELS JUL’ PÅ iTunes HER

DANIELS JUL er en minutiøs gennemgang af ALLE tv-julekalendere – en rejse gennem tv-julekalenderens historie. Hele vejen fra 1962 til i dag. Redaktionen på DANIELS JUL laver grundforskningen for at fortælle historien om alle danske tv-julekalendere gennem tiderne. Arbejdet består blandt andet i at krydssammenligne DVD-udgivelser med faktiske optagelse af julekalenderen, da den blev sendt i tv, for at opklare, hvad der mangler på DVD’en. Vi vil også nærstudere historien bag den pågældende julekalender og interviewe væsentlige julekalenderkarakterer.

DET KAN DU GLÆDE DIG TIL AT HØRE:

Afsnit 1 (1. søndag i advent):
Krummernes Jul (1996)

Gæst: Nova (Stephanie Leon)

Afsnit 2 (2. søndag i advent):
Familien Andersens Julehemmelighed (1993)

Gæst: Putte (Søren Hauch-Fausbøll)

Afsnit 3 (3. søndag i advent)
Bamses Julerejse (1996)

Gæst: XXX

Afsnit 4 (4. søndag i advent):
Jul På Vesterbro (2003)

Gæst: Andens Stand-in (Sune Svanekier)

Afsnit 5 (Juleaften):
Alletiders Jul (1994)

Gæst: XXX

HVEM ER VÆRTERNE?

Podcastens redaktion består af vært og tilrettelægger Daniel Røde samt medvært Martin Jørgensen

Daniel Røde (f. 1986) er juleekspert, blogger, sanger, podcaster og forfatter. Har ageret ekspert i julen og julekalendere i utallige tv-udsendelser, radioprogrammer og artikler. “Danmarks største julenørd” – Jyllands Posten, 2016. Har Danmarks største samling af julekalendere. Læs mere på juleekspert.dk
Martin Jørgensen (f. 1996) er sanger, skuespiller m.m. med særlig interesse for juleteater og julekalendermusik.

Du kan naturligvis også finde Daniels Jul i iTunes podcast feed

LYT TIL ‘DANIELS JUL’ PÅ iTunes HER

Daniels Jul blev anbefalet i Go’ Morgen Danmark sidste jul.

Jeg ønsker dig en glædelig fredelig jul.

-Juleekspert Daniel Røde

1 kommentar

  • Louise

    Hej 🎄 har du et link til den fulde udgave af krummernes jul? 🤶🏼

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Årets julegave 2018