90'ernes julehygge var noget ganske særligt

Jul i Aars i julens vildeste jakkesæt

Reklame for Oppo Suits

Det eneste som kan overgå en julesweater er et julejakkesæt. Det fandt jeg ud af, da jeg skulle ned og shoppe i min dejlige hjemby Aars, og det er blevet foreviget i en herlig musikvideo.

Selvom jeg selv har designet en række julesweatere, så er jeg vild med julejakkesættet. Derfor er det herligt, at det hollandske firma OppoSuits har specialiseret sig i at lave de mest farverige og flotte julejakkesæt. Jeg faldt tilfældigt over denne serie af jakkesæt, da jeg skulle finde årets nye julekluns, og straks blev jeg betaget. De udstråler jul med jul på, og er så overdrevede og kiksede, at jeg måtte have fingrene i et sæt. OppoSuits hævder, at de kan sende  julesweateren på førtidspension, og jeg må give dem ret i, at deres julejakkesæt er noget for sig. Jakkesættene var i første omgang kun til mænd, men i løbet af årerne er OppoSuits også begyndt at lave jakkesæt til kvinder, og i år har de tilføjet jakkesæt i små størrelser til deres kollektion. Du vil blive elsket af ethvert familiemedlem – der er ingen tvivl om det. Selv din skøre onkel, som du kun ser en gang om året, vil være en smule jaloux på dig, hvis du er iført et julejakkesæt.

Som den juleelsker jeg nu engang er, så er et julejakkesæt naturligvis ikke nok, men det skaber også nogle problemer. Mit største problem i december er, at jeg har meget svært ved at vælge, hvilket juleoutfit jeg skal have på de forskellige dage frem mod juleaften. Det er faktisk et problem, som allerede starter d. 1. november, men lad nu det ligge. Da jeg skulle ned at kigge på julegaver til familien, var det ligeledes utrolig svært for mig at vælge, hvad jeg skulle have på. Valget faldt i første omgang på Santaboss, som i min verden kan få de fleste julesweatre til at se stuerene ud.

Skulle det være Santaboss, som er kollektionens mest stilrene jakkesæt? Eller skulle det være en julesweater? Heldigvis fik jeg en hjælpende hånd, som du kan se i musikvideoen. Det skulle naturligvis være et julejakkesæt.

Juleekspert Daniel Rã¸De GIF - Find & Share on GIPHY

Pasformen er ganske fin, og i skemaet nedenfor, finder du en størrelsesguide med mål, så du kan finde din størrelse. Jeg er en meget standard størrelse 52, men jeg måtte alligevel lige forbi min lokale skrædder, så jeg kunne få justeret de sidste detaljer på mine jakkesæt – det er jo jul. Det er på ingen måde nødvendigt at få jakkesættet rettet til, men i mit hverv, så skal min beklædning være helt skarp. I sær når man slentre gennem Aars’ gader i juleshoppingens tjeneste. Min familie og jeg flyttede til Aars i sommers, og vi har følt os hjemme fra dag 1. Det er blevet min hjemby med Danmarks grimmeste juletræ og balladen om julelysene på Per Kirkeby-muren. Der bor godt og vel 8500 mennesker i Aars, som ligger 43 km sydvest for Aalborg. Samtidig er det den største by i Vesthimmerlands Kommune med det bedste “handelscenter”.

Dagen sluttede med en fyldt gavesæk, julesmil og en forvisning om, at min familie og jeg har fundet os godt til rette i Nordjylland.

Jeg ønsker dig en glædelig fredelig jul.

-Juleekspert Daniel Røde

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

90'ernes julehygge var noget ganske særligt