Mit juleunivers har, i de seneste år, udviklet sig og vokset sig større. I dag ejer jeg, personligt, en mindre iværksættervirksomhed (PMV). Virksomheden ejes og administreres af undertegnede, og alt hvad jeg beskæftiger mig med har noget med jul at gøre. Jeg udvikler, tester, anmelder og opfinder indenfor julens verden. I den forbindelse, vil der være sponsorater, annoncer og reklamer på min blog.

Reglerne omkring annoncer og reklamer på blogs er meget kryptiske. Forbrugerombudsmanden vejleder bloggere til, at man hellere skal markere “Reklame” en gang for meget end en gang for lidt, hvis man er i tvivl. Jeg følger dette råd.

Når et af mine blogindlæg indeholder påskriften “Reklame” eller “Sponsoreret af”, så betyder det nødvendigvis ikke, at jeg får penge for at skrive indlægget. Et tænkt eksempel kunne være, at jeg deler en juleopskrift på min blog. I den juleopskrift anbefaler jeg en specifik mel. Jeg ved, qua min uddannelse som madkundskabslærer, at der findes gode melmærke og dårlige melmærker. Jeg vil naturligvis vejleder mine læsere til at bruge det bedste mel, uden at jeg får penge for det. Det er en fin balancegang, men det kan være svært at gennemskue, om det er en reklame for mel.
Jeg er ude i termer, som kan være svære at tyde, og derfor vil jeg gerne henvise til denne glimrende beskrivelse.

I henhold til dette vil jeg dog understrege, at mine blogindlæg altid er et udtryk for min professionelle mening. Jeg er selektiv og sørger altid for, at mine indlæg har relevans for mig og dig.

En del af det, jeg skriver om på min blog, er noget jeg selv har været med til at udvikle eller designe. Det klassificerer jeg som et samarbejde, men jeg tilføjer stadig påskriften “Reklame”, og nu ved du hvorfor. Hvis du er interesseret i et julesamarbejde, kan du læse mere her.

Rigtig glædelig jul.

Juleekspert Daniel Røde
CVR: 38054880
Juleekspert@gmail.com